Italijanski fudbal: Inter devet godina bez pobede na Olimpiku!

Italijanski fudbal: Inter devet godina bez pobede na Olimpiku!

Lućiano Spaleti se vraća na Olimpiko, ali ne kao akter neke senzacionalne vesti o brzom povratku na klupu Vučice, već će na lice mesta dovesti Inter sa kojim se njegov bivši klub Roma susreće u derbiju drugog kola Serije A.


Utakmica je odlična prilika da njegov naslednik Euzebio Di Frančesko pokaže zbog čega je zapravo doveden iz Sasuola gde je s obzirom veličinu kluba imao odlične rezultate. Već na prvoj utakmici u kojoj je Roma posle četiri godine dobila Atalantu u Bergamu golom Aleksandra Kolarova, videlo se da je Di Frančesko spremio neke promene za novu sezonu.

One se najpre odnose na taktiku koja se razlikuje od one koju je primenjivao Spaleti kada je Roma igrala ofanzivno, atraktivno i efikasno, postigavši čak 90 golova u prošloj prvenstvenoj kampanji. Di Frančesko je vratio četvoricu fudbalera u zadnju liniju i u sezonu krenuo sa formacijom 4-3-3. Osnovna ideja je da Roma osvaja bodove, a ne da pruža uzbudljivu igru bez opipljivih rezultata.

Nešto drugačiju ulogu je dobio Rađa Naingolan koji, za razliku od organizatorske kod Spaletija, sada ima veći broj zaduženja u defanzivi, zbog čega se osetio nedostatak njegovog prisustva u napadu.

Kreacija je nešto što nije postojalo u dovoljnoj meri u prvoj utakmici, a budući da se Alesandro Florenci još oporavlja, a Lester ne želi da se tek tako odrekne Rijada Mareza, Di Frančesko će rešenje morati da potraži među sopstvenim raspoloživim snagama.

Karsdorp, Pelegrini i Bruno Peres bi zbog povreda trebalo da propuste i ovaj susret.

Inter

Spaleti je na početku novog prvenstva Italije, predvodio svoj Inter do ubedljive pobede nad Fiorentinom, a golovi koje su postigli Mauro Ikardi i Ivan Perišić ukazuju na to da su se najveće zvezde Nerazura brzo snašle sa zahtevima novog trenera.

Odličan utisak su ostavili i dojučerašnji prvotimci Fiorentine, Borha Valero i Matijas Većino koji su na terenu delovali kao da je crno-plavi dres krojen upravo po njihovoj meri.

Verovatno je rano davati prognoze, ali uz očekivano uklapanje Žoaoa Kansela i Dalberta koji bi trebalo da reše probleme koje Inter ima u zadnjoj liniji, Spaleti bi mogao da ima sastav spreman da konkuriše i za Skudeto. Jedan od ključnih fudbalera u eventualnom ispunjenju takvih želja bi mogao da bude španski fudbaler Borha Valero.

Trenera Nerazura pred utakmicu na Olimpiku glava može da zaboli samo od razmišljanja sa kakvim sastavom da otpočne derbi, pošto su mu svi prvotimci zdravi i potpuno spremni.

Inače, Inter nije pobedio Romu na Olimpiku još od oktobra 2008. godine, otkada je na devet mečeva samo tri puta uspeo da se provuče sa remijem! Da li će dolazak Spaletija nešto promeniti na tom planu?

Meridianbet kvote za ovaj susret se nalaze ovde.


7.5.2017. Serija A: Milan želi izlazak iz krize, ali je i Roma pod pritiskom


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *