Italijanski fudbal: Inter želi nastavak pobedonosne serije!

Italijanski fudbal: Inter želi nastavak pobedonosne serije!

Pobedom nad Peskarom za vikend, Inter je produžio svoju sjajnu pobedonosnu seriju na devet utakmica u svim takmičenjima, a Stefano Pioli i svi fudbaleri veruju da tako mogu i da nastave.


Protivnik u četvrtfinalu Kopa Italia je Lacio, upravo ekipa koju su Nerazuri pretekli u poslednjem kolu Serije A, zahvaljujući činjenici da su Rimljani poraženi u dve prethodne prvenstvene utakmice.

Posle ovako uspešnog perioda, Inter se našao u situaciji da se bori za mesto koje vodi u UEFA Ligu šampiona, ali to ne znači da će zanemariti nastavak takmičenja u kupu. Uostalom, poslednji trofej Inter je osvojio 2011. godine baš u kupu, tako da u klubu ne žele da otpišu unapred nijednu mogućnost za neko novo odličje.

Niko naravno, ne pomišlja da će to biti lako, pogotovo ne protiv Lacija, koji takođe ima aspiracije da se sledeće sezone takmiči u Ligi šampiona.

Uprkos dva uzastopna poraza (treba reći da je ekipa koju vodi Simone Inzagi jedan doživela od Juventusa, a drugi od Kjeva u Rimu i pored toga što je na gol gostiju uputila čak 28 šuteva), Lacio je daleko od konstatacije da se nalazi u padu forme.

Inter za nekoliko dana očekuje derbi sa Juventusom, pa jedan od zadataka koji ima Stefano Pioli je da zadrži usredsređenost fudbalera na okršaj sa Rimljanima i eventualno napravi neke izmene u sastavu, a da istovremeno zadrži svu energiju koja je bila prisutna u prethodnom periodu.

Nijedan od trenera nije suočen sa izostancima ključnih fudbalera, osim što Keita Balde neće igrati za Lacio, pošto je njegov Senegal tek završio učešće na Afričkom Kupu Nacija.

Inter ima jedan trofej u kupu više od Lacija (7:6), a zanimljivo je da su rivali u ovom milenijumu zajedno osvojili skoro polovinu (7) dostupnih titula u Kopa Italia!

U poslednja 4 okršaja, ekipe su zabeležile po dve pobede, od čega po jednu na gostujućem terenu.

Kvota da Inter stiže do desetog uzastopnog trijumfa je odlična! Ostatak Meridianbet ponude za utakmicu pogledajte ovde.


17.1.2017. Inter najavljuje uspeh u kupu