Italijanski fudbal: Peskara i Palermo nikad više od tri gola!

Italijanski fudbal: Peskara i Palermo nikad više od tri gola!

Odavno pre odigravanja pretposlednjeg kola italijanske Serije A, Peskara i Palermo su popakovali kofere za selidbu u niži rang, ali sigurno žele da se od elitnog društva oproste sa par pristojnih fudbalskih predstava na kraju sezone.


Peskara je praktično otpisana još na polovini šampionata Italije, a do sada je ova ekipa uspela da ostvari samo dve pobede, od kojih jednu za ”zelenim stolom” zahvaljujući tome što je Sasuolo u drugom kolu na teren izveo sastav sa fudbalerom koji nije imao pravo igranja.

Klub je u februaru umesto Masima Oda na mesto trenera doveo Zdenjeka Zemana, koji je Delfine već predvodio u sezoni 2011/12, sa ciljem da se ekipa što bolje pripremi za pokušaj brzog povratka u društvo najboljih.

Palermo je otišao čak i korak dalje, pa klub pored novog trenera ima i novog predsednika. Sicilijanci su pod vođstvom Dijega Bortolućija uspeli da ostanu neporaženi u tri prethodna kola, što im je rekordni niz u ovoj sezoni.

Italijanski fudbal: Peskara i Palermo nikad više od tri gola!

Nema razloga da se sumnja da domaćin neće želeti da u poslednjoj ovosezonskoj utakmici na Adriatiku svojim navijačima poklini oproštajnu pobedu koju Meridianbet plaća kvotom 2.30.

Za Delfine neće igrati povređeni Viturini i Standardo, kao i suspendovani Benali. U redovima Palerma nedostajaće Gaci, Embalo i Slobodan Rajković.

Ovi protivnici su se do sada samo tri puta sreli u Seriji A, a jedinu pobedu je ostvarila Peskara pre pet godina (1:0), da bi u sledeća dva okršaja bilo 1:1.

Uključujući i duele u Seriji B, Palermo je u vlasnik čak 4 pobede ostvarene upravo u tom rangu takmičenja. Treba istaći da ni u jednom od tih mečeva nije palo više od tri gola, odnosno da je samo dva puta bilo više od dva pogotka!

Peskara ima 26 poraza, a upravo su Delfini vlasnici negativnog rekorda od čak 28 izgubljenih utakmica u prvenstvima Italije (2012/13)!

Da li domaći imaju snage da ne potvrde takvu ”slavu”?


7.5.2017. Serija A: Milan želi izlazak iz krize, ali je i Roma pod pritiskom


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *