Jokanović

Jokanović se ne plaši strašnog Brajtona!

 

Iako na Krejven Kotidž dolazi jedan od dva najveća favorita za direktan plasman u Premijer ligu, Slaviša Jokanović i njegovi fudbaleri ne samo da nemaju razloga da zaziru od tog duela, već i da se sa punim pravom nadaju pozitivnom rezultatu!

Fulam dočekuje trenutno drugoplasirani Brajton posle utakmice sa Redingom na Madejski stadionu koja je prekinuta zbog lošeg vremena i sa razlikom od 15 bodova u korist gostiju. Možda ambicije domaćih na početku sezone nisu obuhvatale borbu za plasman u PL, ali je posle nešto slabijeg početnog perioda, postalo jasno da Fulam ima kvalitet za ulazak u plej-of, a tu je naravno, sve moguće.

Jokanovićev tim je u prethodnih devet mečeva izgubila samo jednu utakmicu i to od aktuelnog protivnika, Brajtona, iako je vodio na poluvremenu. Veliki faktor upozorenja za Fulam i obaveza za maksimalni angažman je činjenica da ga je Brajton pobedio u sva četiri poslednja okršaja!

Kris Martin najverovatnije neće igrati za domaće jer želi da se vrati u matični Derbi, ali bi se na terenu možda mogao naći oporavljeni Tomas Kalas.

Brajtonova forma je bukvalno zastrašujuća! Ekipa Krisa Hatona je neporažena u prethodnih 17 ligaških utakmica u kojima je zabeležila 14 pobeda!

Za to nimalo nije čudno što je i sam Haton uveren da će se Brajton sledeće sezone takmičiti u Premijer ligi i to osvajanjem jednog od prva dva mesta u Čempionšipu!

Njegova ekipa je imala čak i nešto više vremena za odmor zbog odlaganja utakmice sa Kardifom, a u sastavu za duel sa Fulamom neće biti Berama Kajala i Lajama Roseniora.

Zanimljivo je da su se rivali u prošlosti sreli svega 10 puta: Brajton ima dvostruko više pobeda (6) od svog domaćina, od čega su tri ostvarene na Krejven Kotidžu.

Utakmica počinje u 16 časova.