Jokanović

Jokanović želi bodove i sa Madejski stadiona

Jedan od zanimljivijih okršaja koji će se u petak uveče odigrati u Čempionšipu je duel na Madejski stadionu gde Reding dočekuje Fulam u utakmici čiji je ishod od velikog značaja za poredak timova koji se bore za mesto u doigravanju.

Ako se izuzme par loših dana, oba tima se nalaze u odličnoj formi što je praktično obećanje da uzbuđenja neće biti deficitarna roba na ovoj utakmici.

Trener Redinga je nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda i holandske reprezentacije, Jap Stam koji sigurno ima žarku želju da se revanšira Slaviši Jokanoviću za ”petardu” kojom je Fulam ispratio njegov tim sa Krejven Kotidža početkom ovog meseca!

Međutim, pitanje je da li će osveta moći da se sprovede u delo, bar ne bez krajnjih napora, pošto je Reding u tri poslednja duela na Madejskiju, samo jednom uspeo da savlada svog protivnika iz Londona. Ni ukupna slika prethodnih susreta nije posebno povoljna za Rojalse, pošto je spomenuti trijumf jedini u poslednjih pet utakica sa Fulamom, koji ih je u tom periodu porazio čak tri puta!

Stam ima na raspolaganju praktično kompletan sastav, pošto se od povrede oporavio fudbaler sredine terena, Džon Svift.

Jokanović je posle određenih problema na početku sezone, najzad uspeo u nameri da njegovi fudbaleri ispunjavaju postavljene zadatke na odgovarajući način. Serija od pet utakmica bez poraza u kojima je Fulam postigao čak 15 golova, najbolje svedoči da se upornost u sprovođenju zacrtanih ciljeva isplati.

Fulam je trenutno samo 4 boda udaljen od plej-of zone, a stigao je i do statusa druge najefikasnije ekipe u Čempionšipu. Takav igra, naravno, nije mogla da prođe bez ”žrtava”, a konstatacija se odnosi na igru u odbrani koja je morala da plati ”ceh”. Naime, Fulam je uspeo da sačuva mrežu na samo dve od sedam poslednjih ligaških utakmica!

Slaviša Jokanović i dalje ne računa na Tomasa Kalasa, ali postoji nagoveštaj da bi Skot Parker mogao da se po prvi put od oktobra nađe na terenu od početka utakmice.

Susret počinje u 21 sat.