Jokić iscrpljen, ali u NBA nema odmora - na redu su Memfis i Mark Gasol!

Jokić iscrpljen, ali u NBA nema odmora – na redu su Memfis i Mark Gasol!

Nikola Jokić je nastavio sa nezapaženim partijama za Denver posle Ol Star vikenda, ali je na redu nova šansa za ”iskupljenje”, pošto je Memfis već stigao da isproba parket u Pepsi Centru gde se u nedelju igra utakmica ova dva tima.


Denver je posle poraza od Sakramenta u gostima, dočekao jednu od najlošijih ekipa u NBA, Bruklin i odigrao onako kako je trener Majkl Meloun i očekivao – efikasno u napadu, sa trojicom košarkaša koji su postigli 20 i više poena i ostvarili pobedu rezultatom 129:120.

Najbolja trojica su bili Gari Haris (25), Vilson Čendler (24) i Danilo Galinari (20). Jokić je rano ušao u problem sa ličnim greškama, pa je na terenu proveo svega 14 minuta ubacivši za to vreme samo 4 koša, uz pet uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Srpskog reprezentativca je očigledno stigao umor, ali će morati da pronađe način da to prevaziđe, jer će mu direktan protivnik biti jedan od najboljih centara u NBA, Mark Gasol.

Denver je u poslednjih deset utakmica na svom parketu ostvario osam pobeda, ali je u februaru u utakmici u kojoj je bio bez pomoći Nikole Jokića, izgubio od Memfisa sa čitavih 20 poena razlike (99:119).

Meridianbet procenjuje da je Denver blagi favorit, a da li će to pokazati i na terenu?


24.2.2017. NBA – Denver i Nikola Jokić dočekuju Bruklin bez Bogdanovića