Juventus

Juventus, ili kako zaustaviti nezaustavljivo?

Simone Inzagi je uneo neka poboljšanja u Lacio posle odlaska Stefana Piolija, ali da li će išta od toga biti dovoljno da se zaustavi nezaustavljivi Juventus? Sila kojom ”stara dama” grabi ka petom uzastopnom Skudeto je prosto neodoljiva i ma koliko mlađi Inzagi pokazao da je talentovan stručnjak, utakmica u Torinu će biti važan test njegovog potencijala.
Sa sedam uzastopnih pobeda, Juventus je ”otresao” pretnju Napolija i Rome koji su se ipak pokazali kao nedovoljno snažni da bi potpuno ugrozili pravo koje Bjankoneri polažu na titulu šampiona Italije. Neki pretendenti su se poradovali nakon što je Juventus očajno počeo sezonu, međutim sada je jasno da je Alegri odlično tempirao formu, a jedino za čim njegovi fudbaleri mogu iskreno da žale su onih nekoliko minuta koliko je nedostajalo da eliminišu Bajern u Ligi šampiona, jer realno imaju kvalitet za mnogo veće domete u Evropi, nego što je plasman među 16 najboljih.
Đorđo Kjelini se vraća u sastav i verovatno će biti na klupi, kao i Paulo Dibala koji se takođe oporavio od povrede.
Lacio će se u Torinu verovatno skoncentrisati na kontranapade kako bi neutralisao ogroman pritisak kome će biti podvrgnut tokom čitave utakmice.
Na gol se vraća Federiko Marketi, dok će četvorku u odbrani činiti Dušan Basta, Milan Biševac, Santjago Đentileti i Senad Lulić.
Golman Juventusa Đanluiđi Bufon će stati između stativa po 625-ti put u Seriji A, a ispred njega će biti Danijele Rugani, Leonardo Bonući i Andrea Barzalji. Tandem u napadu ”stare dame” će najverovatnije biti Paulo Dibala i Mario Mandžukić.
Biće veoma zanimljivo videti kakav će učinak imati omaleni Dibala posle dva meseca pauze tokom kojih ga je menjao Alvaro Morata, koji je inače suspendovan pa ga neće biti u sastavu za ovu utakmicu.
Juventus skoro i da nije imao problema sa Laciom tokom cele prethodne dekade, budući da je od Rimljana poslednji put izgubio neki prvenstveni okršaj još u sezoni 2003/04 i to na Olimpiku kada je rezultat bio 2:0 za Lacio!
Od tada su Bjankoneri bili bolji 16 puta, dok je u preostalih sedam mečeva bilo nerešeno. Uostalom, Lacio je upravo od aktuelnog protivnika doživeo najteže momente u Seriji A, pretrpevši više poraza (75) i primivši više golova (256) nego od bilo koje druge ekipe!
Utakmica počinje u 20:45.