Juventus – Lacio

Juventus želi da pobedi Lacio i da stavi tačku na pitanje ko će biti šampion Italije, jer bi tada razlika za uslove koji vladaju na ”čizmi” bila nedostižnih 15 bodova. Takođe Rimljanima bi bilo jasno stavljeno do znanja da nemaju šta da traže ni u finalu kupa koje se igra u junu.
Juventus je u prethodnom kolu šokantno izgubio od Parme koja se seli u Seriju B, ali je taj poraz pripisan taktiziranju pred meč Lige Šampiona sa Monakom, što mu je bio tek drugi poraz u prvenstvu.
Alegri ima na raspolaganju manje-više sve fudbalere osim povređenog Pola Pogbe i Martina Kaserersa.
”Stara dama” ima veliku prednost u međusobnim mečevima sa Laciom od koga nije poražena u prethodnih 20 prvenstvenih susreta. Jedini poraz Juventus je u tom periodu doživeo u Rimu kada ga je 2013. godine Lacio pobedio u kupu rezultatom 2-1.
Lacio u Torino dolazi spreman da se suprotstavi šampionu odličnom formom i drugom mestom koje su ”preoteli” od gradskog rivala Rome. Rimljani se nalaze u seriji od deset utakmica bez poraza od kojih su devet završene pobedonosno. Ekipa Stefana Piolija se nalazi u seriji od četiri uzastopne pobede na gostovanjima (pet ako se računa i kup meč u kome su pobedili Napoli na San Paolu) na kojima su primili samo jedan gol.
Nažalost po trenera ”nebesko-plavih”, u timu ima veliki broj povređenih fudbalera za koje se još uvek ne zna da li će moći da igraju u Torinu a među njima su Filip Đorđević, de Vrij, Marko Parolo i Santjago Đentileti, dok su pod suspenzijom Dijego Novareti i Luis Kavanda.
Lacio je prvi put posle 2007. godine pobedio osam puta za redom u Seriji A. Ako to učini i deveti put, naneće Juventusu 500-ti poraz otkako se ”stara dama” takmiči u šampionatima svoje zemlje. Da li su Rimljani spremni da ”zauzmu” Torino?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *