Juventus

Juventus ne dopušta šokove na Siciliji!

I najvećima se dogodi da imaju loš dan, baš kao Juventus prošlog vikenda u Seriji A. Doduše, momenat možda nije bio najsrećniji jer se desio baš u jednom od najvećih derbija na Apeninima, utakmici sa Interom, ali je ispravka stigla već u sledećem kolu kada je Juventus pobedom nad Kaljarijem najzad stigao tamo gde je njegovo ime skoro urezano – prvo mesto na tabeli Kalča!
Staroj dami je doduše pomogao Napoli koji nije uspeo da slavi u Đenovi, ali poklonu se u zube ne gleda, pa tako ni Alegri ne razmišlja previše o tome, već je pripremio ekipu za novo iskušenje, a to je gostovanje na Siciliji, odnosno utakmica sa Palermom.
Zanimljivi rezultati su doveli i do veoma zgusnutog poretka u vrhu tabele italijanskog prvenstva, gde se pet timova predvođenih Bjankonerima nalaze na rastojanu od samo dva boda.
Alegri će verovatno pribeći nekim rotacijama u sastavu, jer će duel sa Palermom biti peta utakmica njegovih fudbalera za samo dve nedelje! Treba reći i to da ekipu već u utorak čeka gostovanje u Zagrebu u okviru grupne faze Lige šampiona, što je još jedan od razloga koji će uticati da neki igrači dobiju zaslužen odmor.
Na teren se vraća i Bufon, a osim Patrisa Evre i Mehdija Benatije, svi ostali se nalaze u konkurenciji za sastav.
Palermo je u prošlom kolu najzad stigao i do prve pobede i to na gostovanju u Bergamu. Međutim, navijači na stadionu Renco Barbera još nisu videli, ne samo prvi domaći trijumf svojih ljubimaca, nego nijedan gol u mreži gostiju!
Palermo je inače sezonu započeo na svoj uobičajeni način – uzbuđenjima u klubu pošto je trener Davide Balardini otišao već posle dva kola. Njega je nasledio Roberto De Zerbi, koga je do prve pobede odveo makedonski napadač Ilija Nestorovski pogotkom u 89. minutu susreta sa Atalantom.
Zanimljivo je da su na tom meču u sastavu Palerma nastupili fudbaleri iz devet različitih zemalja! Nažalost, jedan od onih koji nisu, a koji neće biti u sastavu ni protiv Juventusa, je srpski fudbaler Slobodan Rajković. Na listi povređenih pored Rajkovića se nalaze Trajkovski, Đulijano i Bentivenja.
De Zerbi verovatno ne planira bodove protiv Juventusa koji je slavio u osam poslednjih utakmica sa Palermom, a koliki bi šok bio ukoliko bi domaći osvojili sva tri boda, vidi se i iz podatka da u navedenom periodu nijednom nisu zatresli mrežu Stare dame!
Od poslednje pobede Palerma je prošlo pet godina, a jedan od većih kurioziteta je da je poslednji remi u ovom duelu zabeležen još 2004. godine!
Utakmica počinje u 18 časova.