fudbal

Južnoamerički fudbal: ko će u nokaut rundu u Kopa Libertadores?

Mnogo toga je ostalo da se reši pred poslednje kolo grupne faze u takmičenju za koje važi da se u njemu igra najatraktivniji fudbal u Južnoj Americi – Kopa Libertadores.


Polovina od šesnaest mesta u nokaut fazi je već popunjeno, a za preostalih osam konkuriše čak 14 klubova! Prvog dana, odnosno u noći između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu, igraju se po dve utakmice u grupama dva i sedam u kojima je od osam timova samo Santos uspeo da osigura nastavak takmičenja.

Dva meča iz grupe dva su utakmice Santa Fe – Strongest i Santos – Sporting Kristal. Kao što je već rečeno, Santos je prebrinuo sve brige, a na stadion Vila Belmiro dolazi ekipa iz Perua koja je odavno izgubila sve šanse, ne ostvarivši nijednu pobedu u prvih pet kola.

Daleko interesantniji duel je onaj koji se igra u Kolumbiji, gde u meču odluke Santa Fe dočekuje Strongest iz Bolivije. Obe ekipe imaju šanse da se pridruže Santosu,  s tim da je domaćinu neophodna pobeda, dok je Bolivijcima dovoljan i jedan bod!

Ono što ide u prilog Santa Feu je činjenica da je Strongest izgubio formu koju je održavao sve do početka maja, otkada je u četiri takmičarske utakmice osovjio samo jedan bod.

Domaćin još nije primio gol pred svojim navijačima, pa je predlog za tip da to neće dozvoliti ni u ovom meču za šta Meridianbet plaća 2.05.

U grupi u kojoj sva četiri tima imaju šanse da odu u nokaut rundu, sastaju se Čapekoense  – Zulija i Klub Nasional – Lanus.

Brazilska ekipa ima najlakši posao, bar na papiru, pošto je venecuelanska Zulija do sada postigla samo tri gola, uključujući i jedan u provm okršaju ovih timova koji je Čapekoense rešio u svoju korist rezultatom 2:1. Ipak, domaći imaju nekih administrativnih problema pred utakmicu u kojoj, kao i gosti,  moraju da pobede da bi išli dalje. Predlog za tip je pobeda domaćina u oba poluvremena, a Meridianbet kvote pogledajte ovde.

Jedan od najneizvesnijih utakmica celog kola je okršaj u Montevideu gde će snage odmeriti Klub Nasional i Lanus. Interesantno je da je trostruki osvajač ovog takmičenja, Nasional, jedini poraz na svom terenu doživeo od Zulije, dok je svog aktuelnog protivnika pobedio u gostima sa 1:0.

Urugvajcima je dovoljan i bod, a Argentinci moraju da osovje sva tri, mada bi išli dalje i sa nerešenim ako Čapekoense ne pobedi Zuliju.

Predlog za tip je bez golova u prvom poluvremenu po Meridianbet kvoti 2.50.


20.7.2016. Prvi meč finala Kopa Libertadores na 2850 metara!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *