Monako

Kada igraju ova dva tima nema pobednika!

Prva utakmica 29. kola francuskog šampionata u fudbalu se igra na stadionu Mišel Ornano u petak uveče, a rivali su domaći Kaen i Monako. S obzirom na trenutni položaj ova dva tima, njihov okršaj predstavlja i derbi kola.
Kaen je u prošlom kolu ostvario važnu pobedu protiv Sent Etjena u gostima i ostao u konkurenciji za plasman u neko od evropskih takmičenja. Da li će to biti Liga šampiona ili Liga Evrope, u velikoj meri zavisi i od ishoda ove utakmice.
Iako u poslednje vreme ne igra naročito ubedljivo, Kaen je ipak uspeo da trijumfuje dva puta uzastopce, što je doprinelo porastu samopouzdanja. Verovatno najveći problem sa kojim se ove sezone suočavaju domaći fudbaleri su veliki odliv bodova sa Mišel Ornano stadiona. Glavni razlog treba pronaći u izuzetno neefikasnoj igri u napadu, a od 13 golova koliko je ih je Kaen postigao pred svojima navijačima, samo je Troa dao manje (8).
Činjenica da je najbolji strelac Delor suspendovan, nimalo neće pomoći domaćim fudbalerima. Da Silva i Seube se vraćaju na teren nakon što nisu igrali u prošlom kolu.
Monako se nije naigrao fudbala prošle nedelje u Nantu, a individualni napori u timu ”kneževa” nisu urodili plodom, pa je utakmica završena bez pobednika (0:0). Odbrana je ponovo funkcionisala dobro, ali je u zoni napada nedostajalo ideja, što se Monaku nije baš čest dešavalo ove sezone. naime, ”kneževi” su posle neprikosnovenog PSŽ-a, najefikasniji tim u ligi, sa po 20 golova postignutih kod kuće i na gostovanjima.
Monako ima lepu prednost u odnosu na čak pet ekipa koje konkurišu za Ligu šampiona, ali ne toliku da bi sebi mogli da priušte opuštenu igru u preostalom delu šampionata.
Bernardo Silva se vraća u sastav posle mesec dana poravka od povrede, ali će napadač Dirar izostati i ovoga puta.
PSŽ je jedini tim koji je zabeležio više pobeda (23) od Kaena i Monaka (13). Šest od poslednjih sedam ligaških susreta ovih ekipa se završilo nerešenim ishodom, pa je veoma lako zaključiti šta je najsigurniji tip – ono što se kod nas kaže X kao kuća!
Utakmica počinje u 20:30.