Kada nema Tea, Srbija pobeđuje sa Bogdanom!

Kada nema Tea, Srbija pobeđuje sa Bogdanom!

Dve utakmice i dve pobede su bile dovoljne da Srbija ostane neprikosnoveni vladar Trofeja Beograda, pošto je pobedom nad selekcijom Crne Gore (82:71) ostala jedini pobednik i posle petog izdanja ovog međunarodnog košarkaškog turnira.


Iako ni u jednom meču u dvorani ”Aleksandar Nikolić” nisu igrali kapiten Miloš Teodosić i Miroslav Raduljica, kao ni duže povređeni Nemanja Nedović i Marko Simonović, a protiv Crne Gore ni Nikola Kalinić, publika je na delu videla izvanrednog Bogdana Bogdanovića koji je ponovo pokazao zbog čega NBA ligaš Sakramento nije želeo da odustane od ideje da ga obuče u dres Kraljeva.

Doskorašnji bek Fenerbahčea je posle sjajne partije u meču sa Grčkom (14 poena, 9 asistencija), bio još bolji u odmeravanju snaga sa Crnom Gorom kojoj je ubacio čak 25 koševa (najviše na utakmici) i uz pet uspešnih dodavanja imao i četiri uhvaćene lopte, što mu je donelo pokazatelj korisnosti od 55 poena i zvanje najboljeg na turniru!

srbija

Te dve utakmice su bile prve za Orlove po završetku priprema na Kopanioku, a do početka prvenstva Evrope ih očekuju turniri u Hamburgu i Atini. Aleksandar Đorđević je zadovoljan jakim utakmicama, mada i on ističe razliku između ekipe koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju i sastava koji se u Beogradu razlikovao za čak sedmoricu košarkaša.

Što se zdravstvenog biltena tiče, Teodosić je dobio nekoliko dana poštede zbog bola u listu noge, a Raduljica zbog problema sa kolenom. Kalinić nije igrao protiv Crne Gore jer se smatralo da bi posle sezone u kojoj je povremeno imao tegobe sa leđima, možda suviše da u dva dana odigra dve utakmice.

Da podsetimo da se Srbija na prvenstvu Evrope nalazi u grupi zajedno sa domaćinom Turskom (inače šampionat se igra u četiri zemlje – Turskoj, Finskoj, Izraelu i Rumuniji), Belgijom, Velikom Britanijom i Letonijom.


12.8.2017. Srbija – Grčka u Beogradu, a možda i na prvenstvu Evrope!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *