Kajzerslautern

Kajzerslautern i četvrti put za redom da odigra bez golova?

Dva tima iz druge polovine Cvajte, Nirnberg i Kajzerslautern, sastaju se u ponedeljak uveče u možda i najpopularnijem terminu za utakmice Druge nemačke lige. Mada treba reći i to je da Cvajta daleko od toga da ima problema sa popunjenošću svojih stadiona u bilo kom terminu da se igra.
Jasno je da su oba tima ove sezone nedovoljno spremna da se uključe u borbu za visok plasman, a Kajzerslautern je čak teškom mukom uspeo da se ”odlepi” od zone ispadanja.
Ovaj susret je u stvari okršaj ekipa koje ove sezone igraju sasvim drugačiji fudbal, što se najbolje vidi po ciframa u kolonama za date i primljene golove.
I dok Nirnberg igra otvoreno i efikasno (četvrti najbolji napad u Cvajti), Crveni đavoli su štedljivi pred oba gola. Kajzerslautern ima najčvršću odbranu ove sezone koja je primila svega 13 golova, ali je učinak na drugom kraju terena od samo 10 postignutih golova jednostavno nedovoljan da bi ekipa Tajfuna Korkuta pretendovala na kampanju koja će dugo ostati u sećanju.
Ovi timovi sjajne tradicije (zajedno su vlasnici 13 titula šampiona Nemačke i 6 trofeja pobednika kupa) u prethodne dve sezone su vodili bitke u Cvajti u kojima je Nirnberg pobedio tri puta, a Kajzerslautern samo jednom.
Sudeći po tradiciji, nerešen rezultat je najmanje izvestan jer ga u duelima ovih timova nije bilo od 1998. godine!
Ipak, možda presudi to što su Crveni đavoli u tri prethodna kola svoje utakmice završavali bez golova, pa se okršaj na Grundig stadionu okonča bez pobednika.
Utakmica počinje u 20:15.