Kardif

Kardif ne sme da izgubi

Kardif se nalazi u velikim problemima u Čempionšipu, ali bi izvlačenje iz nezgodne situacije koje je započeto pre nekoliko dana pobedom u Severnsajd derbiju sa Bristol Sitijem, moglo da bude nastavljeno u sredu uveče, kada u Kardifu gostuje Šefild Venzdej.
Kardif, koji je pre dve sezone iskusio premijerligaški fudbal, nalazi se u opasnoj zoni sa samo tri pobede do sada i svega 10 postignutih golova. Da nije Derbi Kauntija, ekipa Nila Vornoka bi bila najneefikasnija u takmičenju, što i jeste jedan od uzroka zbog čega se klub nalazi u nezavidnom položaju.
Kardif takođe spada u grupu timova sa najmanje osvojenih bodova na domaćem terenu, ali bi određeni podsticaj mogao da dođe posle tri boda osvojena u poslednjem kolu, kada su pogocima Vitingema i Bambe, Plave ptice pobedila Bristol Siti sa 2:1.
Šefild Vendzdej je prilično popravio formu u prethodnom periodu, a ekipa Karlosa Karvalhala u ovaj susret ulazi sa tri pobede na četiri poslednje utakmice, od čega su dve na dva uzastopna gostovanja.
Sove bi se uz eventualno osvojena nova tri boda vratile u zonu plej-of mesta, što možda nije zacrtani cilj u klubu, ali protiv takvog plasmana na kraju sezone niko u Šefild Vendzdeju ne bi imao ništa protiv. Uostalom, ekipa je prethodne sezone igrala u finalu doigravanja na Vembliju, gde je u neizvesnom susretu izgubila od Hala sa 1:0!
Utakmice ove ekipe na gostovanjima karakteriše ne baš veliki broj golova, odnosno 11 na ukupno 6 mečeva, od čega je Šefild postigao 5, a primio 6.
U prethodnoj sezoni Čempionšipa, Kardif nije uspeo da savlada Šefild na svom terenu, gde je bilo 2:2, dok je u drugom susretu Šefild lako trijumfovao sa 3:0.
Ipak, pre tih duela Kardif je ostvario četiri pobede na pet okršaja, izgubivši od Sova poslednji put pred svojim navijačima još u sezoni 2006/07!
Predlog za tip – 1X & 0-2 gola.
Utakmica počinje u 20:45.