Timovi Irana i Koreje se bore za čelnu poziciju

Kec na Arabiju, derbi Irana i Koreje

Azijske kvalifikacije za Svetsko prvenstvo su u punom mahu, a derbi ovog kola je svakako duel Irana i Koreje koji odlučuje mnogo toga u grupi A.

Tim Irana je prvi na tabeli sa sedam bodova, koliko ima i Koreja, ali uz gol razliku lošiju za jedan gol. Timovi su prilično različiti, Iranci igraju sa jakom odbranom i igrači su pre svega iz domaće lige, dok kičmu korejskog tima čine fudbaleri iz inostranstva – Ki, Son i Li igraju u Premijer ligi, Ku i JI su fudbaleri u Nemačkoj, a tu je i nekoliko igrača koji nastupaju u Kini.

Na domaćem terenu Iran je favorit, ali brzonogi napadači Koreje će svakako zapretiti rivalu. S obzirom na potpuno drugačije stilove ovih timova očekujemo umeren broj golova – kvota na 2-3 je 2,04.

Drugi derbi je između Saudijske Arabije i UAE. To je duel dva tima o kojima se jako malo zna jer im svi igrači nastupaju u domaćim ligama.Najveća zvezda je ofanzivni vezista Omar Amdulrahman koji je bio meta i najboljih evropskih klubova. U jako izjednačenoj grupi B četiri tima se bore za prolazak dalje, a Arabija je ipak imala mršave pobede protiv slabih Tajlanda i Iraka, ali su protiv Australije pokazali odličnu igru.

UAE je uspeo da pobedi Japan, ali ovde prednost dajemo Saudijcima zbog domaćeg terena. Predlog je 1 sa kvotom 2,00.

Kineski klupski fudbal je u usponu i mnogo se ulaže u njega, ali im je reprezentacija daleko od zlatnih dana kada ih je vodio Bora Milutinović. Godinama ne mogu da dobace do Svetskog prvenstva, a ni ovaj put se neće kvalifikovati. Dobro uigrani tim Uzbekistana je favorit i na domaćem terenu je “kec” sigurna opcija na njih.

Irak i Tajland su jedini timovi bez bodova u dosadašnjem delu kvalifikacija, ali sada će neko ubeležiti bodove. Irak je ipak mnogo ozbiljniji tim i morao bi da trijumfuje na domaćem terenu. Igraju i Katar i Sirija. Katar je izgubio od svih kokurenata za plsma među prve tri ekipe i ako ovde ne uzme tri boda može da se oprosti od snova o Mundijalu. Ipak, ovo nije meč na kome će se to desiti, kec je siguran.