Kjevo

Kjevo želi sva tri boda protiv Đenove!

Đenova je u prethodnom kolu napravila jedno od najvećih iznenađenja u dosadašnjem delu Serije A, a posle pobede nad Juventusom, u toku nedelje je eliminisala Peruđu iz Kupa Italije. To je razlog zbog čega se navijači Grifona nadaju da bi njihovi ljubimci i u Veroni mogli da nastave sa dobrim igrama i osvoje bodove uz pomoć kojih bi se vratili u gornju polovinu tabele.
Na drugoj strani, pristalice Kjeva su videli samo jedan trijumf Letećih magaraca u poslednjih sedam kola, a možda je kup pobeda protiv Novare pre nekoliko dana pokazala da će se situacija na Bentegodiju promeniti na bolje.
Trener Rolando Maran ne želi da odustane od ofanzivnog fudbala, mada se po broju postignutih golova (14) ne može reći da se takva praksa za sada isplaćuje. Maran se u takvoj igri najviše oslanja na Valtera Birsu i Lukasa Kastra. Na njegovu sreću, svi fudbaleri osim suspendovanog Kaćatorea su spremni za utakmicu.
U timu gostiju neće biti povređenog Leonarda Pavoletija, kao ni suspendovanog Lukasa Orbana. Jedan od onih od koga se očekuje dobra igra je Đovani Čolito Simeone koji je posle dva gola koje je dao Staroj dami, bio strelac jednog pogotka i u duelu sa Peruđom.
Karakteristika susreta ovih rivala je nedostatak nerešenih rezultata. Naime u poslednjih 14 okršaja, Kjevo i Đenova su remizirali samo jednom, dok su se ostali mečevi završili sa osam pobeda Kjeva i pet Đenove! Dobar pokazatelj da ova utakmica može da bude veoma energična je činjenica da je u aktuelnom prvenstvu samo Kaljariju dosuđeno više žutih kartona nego Kjevu i Đenovi!
Kjevo nije propustio da pogodi cilj u poslednjih šest utakmica sa Đenovom,koja je sa druge strane u formi, pa predlog za tip može da bude GG uz dopunu da mladi Simeone daje gol!
Utakmica počinje u 19 časova.