Nikola Jokić

Klivlend nije imao lek za njega, hoće li Jokić dominirati i protiv Voriorsa?

Srbija opet ne spava noćima zbog košarke, opet se prate i jedva čekaju mečevi i to zbog jednog čoveka. U pitanju je Nikola Jokić.

Kao što su se nekada sa nestrpljenjem čekale utakmice Kingsa sa Divcem i Stojakovićem, sada se svi bude da gledaju Denver Nagetse.

Jokić je u meču sa Klivlendom bio uz Kajrija Irvinga i Lebrona Džejmsa najefikasniji na terenu. Imao je 27 poena, ali uz to je uspeo da doda i 13 skokova. Četiri asistecije je zabeležio u prvom poluvremenu, a da se igra Denvera nije raspala na startu treće četvrtine verovatno bi bio blizu još jednog tripl-dabla.

U odnosu na prošlogodišnjig 10 poena i 7 skokova po meču ovo je neverovatan pomak. Sada se Denver bori za osmo mesto na Zapadu i plejof, a sada ih čeka meč sa Golden Stejt Voriorsima.

Protiv Klivlenda Denver nije imao nikakve šanse, potpuno su se raspali odmah na startu drugog poluvrmeena. Da su Kavsi hteli da forsiraju pobeda bi bila još ubedljivija.

Za meč sa Voriorsima će im nedostajati Farid, Mudije i Galinari, dok sa druge strane Zaza Pačulija i Dejvid Vest nisu sigurni za ovaj duel.

Jokić bi trebalo da i na ovom meču zablista. Iako Farid neće biti u kombinaciji Denver će gurati loptu pod koš i Jokić bi tu trebalo da bude u prednosti u odnosu na centre protivnika Više poena na reprezentativca Srbije je prvi predlog, a drugi je pobeda Golden Stejta.

Tim Stiva Kera je mnogo bolji protivnik u odnosu na Nagetse, koji imaju sreće da Portland i još neke ekipe sa Zapada imaju slabiju sezonu, pa su se našli u trci za plejof.