Lebron Džejms Pol Džordž Klivlend Indijana

Klivlend umesto Majamija: Lebron protiv Džordža i Lensa, drugi put!

Klivlend Kavalirsi za sada imaju prilično lošu sezonu, što govori i činjenica da su izgubili prvo mesto na Istoku od Boston Seltiksa.

Tim Breda Stivensa је zaista bio najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela NBA lige, ali sada sledi plejof u kome su Lebron i ekipa i dalje neprikosnoveni favoriti na Istoku.

Poznato je da je Lebron Džejms jedan od igrača koji svoj maksimum daju tek u plejofu. Klivlend Kavalirsi su tako i prethodnih sezona znali da “uspore” pred kraj regularne sezone da bi se tek negde od polufinala Istočne konferencije doveli u top formu.

Sada nas od 21:00 čeka prvi plejof duel u ovoj sezoni u kome Klivlend Kavalirsi igraju sa Indijana Pejsersima. Već sada nam je plejof ponudio sjajan duel, jer ćemo opet gledati “Kralja” protiv dvojice ljutih protivnika – Pola Džordža i Lensa Stivensona.

Svi se sećamo duvanja u Lebronovo uvo kada je bio u Majamiju i duela Indijane sa Frenkom Vogelom na čelu i Spolstrinog šampionskog Majamija.

Sada se Lens Stivenson vratio u Indijanu posle neuspešnih epizoda u nekoliko timova, Pol Džordž je i dalje tu, ali to je prilično drugačija ekipa u odnosu na neke ranije sezone.

Sve nade se polažu u mladog Majlsa Tarnera koji je na oba kraja terena neverovatno napredovao od ulaska u ligu. Sa druge strane Klivlend Kavalirsi očekuju od svojih najvećih zvezda da sada ubace u petu brzinu.

Pored Lebrona i Tristan Tompson je poznat kao igrač koji znatno bolje partije pruža u plejofu, a iskusni Ričard Džeferson je tu da odigra odličnu odbranu na obe krilne pozicije.

Koliko god Indijana imala potencijala, mnogo “rupa” postoji u ovom timu. Pogotovo su na četvorci problematični, a u odbrani često znaj da imaju velike propuste. Najviše što mogu da urade u ovoj seriji je jedna pobeda, i to na domaćem terenu. Igrajte na Klivlend.