Kneževi

Kneževi kao sinonim za golove!

Nema odmora za Leonarda Žardima i njegov sjajni Monako! Samo nekoliko dana pošto su Kneževi osigurali mesto u nokaut fazi Lige šampiona, a zatim ”isprašili” Marsej u utakmici koja je trebalo da bude derbi, Monako je otputovao u Dižon.
Domaćin sigurno nema previše razloga da se veseli utakmici sa ekipom koja je na prethodnih pet ligaških utakmica postigla čak 20 golova i koja ima sve moguće motive da nastavi u istom ritmu. Monako se i dalje opire da odustane od disanja za vrat vodećoj Nici u šampionatu Francuske, a atmosfera u timu posle serije ubedljivih pobeda je izvanredna.
Čak je i ne uvek perfektna odbrana uspela da u tri uzastopna kola uspešno osujeti napadače protivničkih timova i ne primi gol!
Kneževi su trenutno najuspešnija ekipa u pet najkvalitetnijih fudbalskih liga u Evropi po realizaciji šuteva na gol sa skoro 60% preciznosti (59)!
Tomas Lemar nije igrao protiv Marseja, ali će biti u konkurenciji za sastav za duel na stadionu Gaston Žerar. Jedini prvotimac koji nije na raspolaganju Leonardu Žardimu je Bendžamin Mendi.
Dižon je u prošlom kolu nesrećno izgubio od Bordoa u gostima, iako je do poslednjeg minuta vodio sa 2:1. Sa dva gola koja je Bordo dao na kraju susreta, bodovi koji su itekako mogli da pomognu Dižonu, ostali su na prelepom, novom stadionu na kome su ove godine Nemačka i Italija igrali svoj duel na prvenstvu Evrope.
Dižon je bez pobede u četiri prethodne utakmice, ne primivši u tom periodu gol samo od Bastije (0:0), tako da jedna od najtežih utakmica u toku sezone sigurno nije mogla da se dogodi u lošijem trenutku.
Zanimljivo je da je Dižon dalje bez pobede na strani, osvojivši kao gost samo dva boda, što je više samo od Kaena i Lorijena, ali je na svom terenu bez poraza u šest uzastopnih utakmica!
Trener Dal Oljo je suočen sa odsustvom nekolicine prvotimaca (Abeid, Balmon, Martin, Les Melu, Šafik, Vara), što je samo povećalo nelagodnost izazvanu dolaskom ekipe koja je postigla čak 42 gola u takmičenju!
Poslednja tri okršaja ovih protivnika završena su sa dve pobede Monaka i jednim remijem.
Predlog za tip – trebalo bi ispratiti golgetersku formu Kneževa, dakle, 2+ I poluvreme, pojačano dvojkom!
Utakmica počinje u 21 sat.