Zvezda

Ko će biti protivnik Mege u finalu ABA lige?

Crvena Zvezda i Cedevita se sastaju četvrti put ove sezone u ABA ligi, a peti put ukupno, a tim da rivale očekuje još najmanje jedan, a u zavisnosti od ishoda ove utakmice, možda i dva susreta.
U prva dva duela bolja je bila Cedevita, da bi se Zvezda revanširala istom merom u narednim susretima, uključujući i pobedu u produžetku poslednje utakmice odigrane pre tačno nedelju dana.
”Crveno-beli” su otputovali u Zagreb na krilima fantastične predstave u Malagi, posle koje im je potreban još samo jedan trijumf u Evroligi do istorijskog plasmana u polufinale takmičenja. Možda se ta pobeda bude tražila upravo u Zagrebu protiv istog rivala u poslednjem kolu Top 16 faze.
Crvena Zvezda je posle iznenađujućeg poraza u kupu Srbije od večitog rivala Partizana, odigrala još sedam mečeva u dva takmičenja i pobedila u šest. ”Crveno-bele” je u tom periodu nadigrao samo Fenerbahče, jedan od najvećih kandidata za Fajnal For i osvajanje Evrolige.
Najveći problem za ekipu Dejana Radonjića može biti umor prouzrokovan neprekidnim utakmicama i putovanjima. Za par dana Zvezdu čeka duel sa Lokomotivom Kubanj što će ‘kilometražu” beogradskom tima zaokružiti na 12 hiljada kilometara za samo nedelju dana!
Radonjić nema većih problema sa povredama njegovih košarkaša, osim što je Tarens Kinsi pomalo rovit, ali bi trebalo da se nađe na parketu zagrebačkog Doma sportova.
Iako je izgubila tri poslednje utakmice, ne može se reći da je Cedevita igrala loše, naprotiv. Poslednje dve su reševane u neizvesnim završnicama, a protiv Unikahe je Cedevita dosta dugo imala kontrolu, da bi popustila na kraju pa krajnji rezultat daje ne baš realnu sliku odnosa snaga na terenu.
Trener domaće ekipe Veljko Mršić možda u sastavu neće imati dvojicu važnih košarkaša, Henrija Vokera i Luke Žorića koji se oporavljaju od povreda.
Ovo je prvi put da Zvezda i Cedevita u ovoj godini odmeravaju snage u Zagrebu. U prethodnih pet mečeva igranih u tom gradu, domaći su pobedili tri puta, a ”crveno-belima” su se dva puta vratili pobedonosno u Beograd.
Utakmica počinje u 20 sati.