Nijedan od Večitih rivala nije pobedio u prvoj utakmici baraža za grupnu fazu UEFA Lige Evrope - Zvezda je u Krasnodaru izgubila

Ko je bliže Evropi: Zvezda ili Partizan?

Nijedan od Večitih rivala nije pobedio u prvoj utakmici baraža za grupnu fazu UEFA Lige Evrope – Zvezda je u Krasnodaru izgubila sa više nego podnošljivih 3:2, dok je Partizan u Beogradu pred praznim tribinama odigrao bez golova.


Takvi rezultati ostavljaju širom otvorena vrata za mogućnost da oba srpska tima produže svoj boravak u Evropi do duboko u jesen, ali i mesta za polemike o mogućnostima oba tima koje će trajati najmanje do revanš mečeva koji se po rasporedu igraju za nedelju dana.

Rezultat sa kojim će Crvena Zvezda dočekati Krasnodar u revanšu je jedan od onakvih koji daje nadu, motiv i inspiraciju da se na terenu pruži i više od trenutnih mogućnosti, jer cilj izgleda veoma dostižan. Za Crveno-bele je ove sezone pored osvajanja trofeja na domaćoj sceni, ulazak u grupnu fazu Lige Evrope kome je dosta toga podređeno i u koji su uložena značajna sredstva i dovedena mnoga pojačanja.

Zvezda je u Krasnodaru dobila i poklon u vidu nepriznatog pogotka domaćeg tima, jer iako je lopta posle šuta donedavnog fudbalera Crveno-belih Mihajla Ristića, završila bar metar iza gol-linije, sudija litvanski sudija Mazejka nije pokazao na centar.

Vladan Milojević prema njegovim rečima, nije potpuno nezadovoljan rezultatom, ali svakako da će u predstojećoj sedmici morati da potroši više vremena na pronalaženju i saniranju uzroka zbog kojih je odbrana dopustila protivniku postizanje čak tri gola.

Nijedan od Večitih rivala nije pobedio u prvoj utakmici baraža za grupnu fazu UEFA Lige Evrope - Zvezda je u Krasnodaru izgubila

Partizan je u utakmici koja nije ”patila” od viška kvaliteta ostao na 0:0, što u krajnjoj liniji može da se ispostavi kao dovoljno, jer u revanšu svaki nerešeni ishod sa postignutim golom vodi Crno-bele ispunjenju cilja.

Imaće međutim, Miroslav Đukić mnogo posla da oslobodi svoje fudbalere pritiska koji je bio očigledan u prvom duelu koji se igrao bez prisustva publike, odnosno koji je sa tribina posmatralo samo stotinak navijača gostujućeg tima. Susret je mogao da se okonča i mnogo nepovoljnijim rezultatom za Đukićev tim nego što je 0:0, pošto je Videoton u poslednjem minutu imao veliku šansu da se kući vrati sa rezultatskom prednošću, ali je povratnik u Humsku Vladimir Stojković sprečio pogodak gostiju u poslednjem minutu utakmice.

Sa druge strane, Marko Nikolić je u taktičkom smislu obavio posao onako kako je prošle godine radio u Partizanu i mada kurtoazno tvrdi da su šanse u revanšu potpuno  iste, ima sve razloge da bude zadovoljan kako je prošао protiv kluba kome je prošle godine doneo duplu krunu.


17.8.2017. Zvezda u Rusiju ponela veliko samopouzdanje


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *