Ko kaže da Barselona ne može da izgubi na Mestalji?

Ko kaže da Barselona ne može da izgubi na Mestalji?

Kada se u Primeri sastaju dve vodeće ekipe, obično se misli na utakmicu koju igraju Barselona i Real, odnosno popularni Klasiko, međutim u trinaestom kolu tekuće sezone prvenstva Španije takvo razmišljanje ne bi bilo ispravno.


Doduše, Barselona dominira tabelom La Lige sa pobedama iz svih prethodnih utakmica osim remija u Madridu, ali ne u Klasiku već u okršaju sa Atletikom, tako da polovina tvrdnje ispunjava uslov isitinitosti. Drugi akter nedeljnog okršaja je međutim, Valensija koja očigledno ima nameru da Kataloncima bude verna senka do samog kraja.

Slepi miševi se nalaze u izvanrednom nizu pobeda u devet prethodnih takmičarskih utakmica, a po efikasnosti zaostaju samo jedan pogodak za timom u kome igraju jedan Lionel Mesi i Luis Suarez!

Valensija je takođe uz svog protivnika i Atletiko iz Madrida jedan od samo tri tima koji od početka ligaškog sezone ne znaju za poraz!

Ako trener domaćih Marselinjo smisli dovoljno dobru taktiku, a njegovi fudbaleri to na terenu pretvore u trijumf nad Blaugranom, Valensija bi smanjila zaostatak na samo jedan bod! Mali problem je što on lično neće biti na klupi da usmerava svoje igrače jer je suspendovan zbog kritike suđenja posle utakmice sa Espanjolom.

Naravno, u tom poslu će ih omesti pojava pod imenom Mesi, pošto se Argentinac posle propuštene utakmice Lige šampiona sa Juventusom vraća na svoje dobro poznato mesto. Takođe, povratak Luisa Suareza u formu će biti pravi ispit za odbrannu domaćih koja je na Mestalji primila samo dva gola.

Publika će imati priliku da na delu vidi trenutno vodeće strelce u La Ligi: Mesija koji je postigao dvanaest golova i Simonea Zazu koji je bio strelac devet puta.

Slepi miševi čekaju na prvenstveni trijumf protiv Barselone na Mestalji već više od deset godina. Da li je nedelja pravi dan za veliku radost?

Meridianbet kvote se nalaze ovde.


19.3.2017. Barselona ne da Valensiji u gornji deo tabele


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *