Monpelje je Miću doneo veliku radost

Ko ne koristi Turbo isplatu “pukne kao Profa”

Letnji avgustovski dan. Temperatura je prešla skalu od 35 stepeni u hladu. Spas smo potražili u obližnjoj Meridian kladionici. Pijuckali smo pivce “hladno kao zmija” koje nam je ljubazno uslužila jedna preslatka radnica.

Slabo fudbala u to doba godine, nešto tenisa i ostalih sportova, tako da je većina ubijala vreme igrajući aparate. U jednom momentu, našem stolu prilazi lokalni poznanik i šaljivdžija, od milošte zvani Profa.

Ispriča nam tužnu priču kako dan pre toga nije imao sreće na kladionici i kako je ostao bez jednog jedinog dinara.  Ako bismo mogli da mu pozajmimo 100 dinara pa će se on nama revanširati čim prođe tiket. Siguran je da prolazi, jer je on jelte, studirao današnju listu i našao dobitne parove.

Naravno, dali smo mu novac i naručili mu pivo, a on je seo za naš sto da nam izanalizira tiket koji hoće da odigra. U našem prevodu opasno nas je smorio pričom o timovima za koje da budemo iskreni nismo nikada ranije čuli. Nismo znali ni kako se pravilno čitaju i izgovaraju njihova imena

Na tiketu su se našla tri fudbalska para, sve odigrano iz prelaza, jedna odbojkaška utakmica i kao šlag na tortu naša legenda Novak Đoković.  On je igrao u kasnijem terminu sa kvotom 1.01 na njegovu pobedu. Dobitak je bio, ako se dobro sećam, blizu 15.000 dinara – sa Đokovićem!

Pola sata smo ga ubeđivali da to što je stavio Novaka nema nikakvu svrhu. Ne pridaje nikakvom uvećanju dobitka i da može nekim slučajem da se desi da Đokovic baš taj meč izgubi. No, stari dobri Profa je ostao pri svom ubeđenju.

U dobrom društvu vreme mi je brzo proletelo, kad je u jednom momentu Profa iskočio ispred mene sav srećan i zadovoljan pokazujući mi tiket na kojem su prošli svi parovi i da mu je ostao samo njegov ljubimac Nole i kako će se večeras jesti, piti i veseliti se na njegov račun.

Kada su ostali čuli priču, svi smo ga kao jedan napali da podigne Turbo Isplatu, jer u suštini ne menja dobitak i da će ostati “kraći” tek za koji dinar.

Decidno je odbio taj predlog i rekao da mu se ne mešamo u posao. Kakav bi on to čovek bio kada ne bi verovao jednoj legendi poput Novaka?

Slagao bih vas kada bi vam rekao da se sećam protiv koga je Novak tada igrao ali igrom slučaja, on je taj dan izgubio meč.

To veče nismo videli Profu, nismo ga videli ni narednih dana. Nije se slavilo, nije se jelo, nije se ni pilo, ali je ostala interna fora: Puk’o si kao Profa!

Ovu sjajnu priču dobili smo od Miloša J. (broj računa 1378357). Miloš je nagrađen sa 5.000 RSD na bonus računu i moći će da se sa njima zabavi u Meridianu.