juventus

Napoli je favorit na San Paolu, ali ko sme da potceni Juventus?

Veliki derbi koji se igra ispod Vezuva ne mora, ali bi mogao da u krajnjoj liniji ima snagu odluke da li će Juventus odbraniti titulu, ili će Napoli posle dugih decenija čekanja obradvovati svoje navijače Skudetom!


Napoli ove sezone više nego ikada pokazuje da ima sve što je potrebno da se u ovom gradu podsete kako je to izgledalo za vreme Maradone, a pobeda u susretu koji se u petak uveče igra na San Paolu bi ekipi Maurisija Sarija donela velikih sedam bodova prednosti u odnosu na Bjankonere!

Niko u Seriji A od početka nove kampanje nije uspeo da pobedi Napoli, a jedino su Inter i Kjevo (?) uspeli da odole napadačkoj sili ove ekipe. Međutim, Napolitanci imaju i novi kvalitet u odnosu na prethodnih par sezona, a to je odlična odbrana, štaviše, najbolja odbrana u Kalču, što je definitivno sastojak koji ih je sputavao u dosadašnjim neuspešnim pokušajima da prvi stignu na cilj.

JuventusNaravno, ne postoji niko ko bi u ozbilnom smislu otpisao Juventus iz bilo kakvih kombinacija kada su u pitanju veliki rezultati. Kada neko postavi standard osvajanjem šest uzastopnih titula i u tom periodu učestvuje u dva finala UEFA Lige šampiona, nikakav zaostatak ni loša forma ne smeju da se prihvate nikako drugačije nego kao privremena situacija.

Masimilijano Alegri se pokazao kao dostojan Konteov naslednik, a u prošlim sezonama upravo su u velikim utakmicama njegogvi fudbaleri bili najbolji i često u direktnim duelima razvejavali snove konkurenciji, najčešće baš Napoliju, ali i Romi, Milanu, Interu.

Dok je Maurisio Sari uspešno radio na popravljanju defanzive u čemu je vodeću ulogu u Italji često imao Juventus, Alegrijev tim je ove sezone najbolji upravo u onome u čemu je ranije prednjačio Napoli – davanju golova!

Juventus je sa 40 pogodaka najefikasniji u Seriji A, a argentinski dvojac Paulo Dibala i Gonzalo Iguain su zajedno zaslužni za polovinu! Njihove usluge će svakako biti potrebne na mestu odakle se Stara dama vratio u Torino sa samo jednom pobedom u prethodnih trinaest poseta! Belo-crni su štaviše, poslednji put odbranili svoju mrežu na San Paolu pre dvadeset godina, primivši od tada čak 31 gol računajuči mečeve u svim takmičenjima.

Predlog za tip su dakle golovi u svim varijantama, a Meridianbet kvote mmožete pogčedati ovde.


2.4.2017. Fudbal na Apeninima: Napoli i Juventus obećavaju spektakl na San Paolu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *