Koga nema bez njega se mora - Partizan i bez publike ide na pobedu!

Koga nema bez njega se mora – Partizan i bez publike ide na pobedu!

U utakmici koju videti samo televizijska publika, šampion Srbije Partizan će dočekati Dinamo iz Kijeva i pokušati da pred praznim tribinama svog stadiona nadogradi odličan rezultat iz Švajcarske i iznenadi favorizovanog slavnog gosta.


Igranje fudbala bez prisustva navijača je posledica kazne koju je UEFA izrekla Crno-belima i mada takav fudbal i nema previše smisla, utakmica se mora odigrati. Jedna takva je mogla skupo da košta Crno-bele čiji fudbaleri u sablasnoj atmosferi susreta sa  Videotonom nisu uspeli da postignu nijedan gol.

Sve je obilato nadoknađeno u revanšu kada je predstavnik mađarske vadio loptu iz mreže čak četiri puta, pa se ekipa Miroslava Đukića ipak našla u grupnoj fazi Lige Evrope. Da joj je tu i mesto videlo se već u duelu sa Jang Bojsom u Švajcarskoj, odakle se Partizan vratio sa vrednim bodom.

Nova tri bi značila ogroman korak ka nečemu što se zove zima u Evropi, ali će srpski tim to morati da uradi bez pomoći jednog od najvećih pojačanja ove sezone, reprezentativca Zorana Tošića, ali i odličnog Nebojše Kosovića. Povređen je i Vladimir Stojković sa kojim je odbrana šampiona dobila ogromnu sigurnost, ali je on najavio da će dati sve od sebe da se nađe među stativama. Uostalom, učinak odbrane bi mogao da bude presudan u ovom susretu jer se u Evropi nesigurnost u igri zadnje linije po pravilu surovo kažnjava.

Koga nema bez njega se mora - Partizan i bez publike ide na pobedu!

Dinamo svakako u svojim redovima ima takve fudbalere, među kojima se posebno ističu Mbokani i Žunior Moraeš koji su u prvenstvu Ukrajine postigli devet od ukupno 20 golova svoje ekipe. Višestruki šampion Ukrajine i nekadašnjeg Sovjetskog Saveza je inače jedini neporaženi tim u domaćem prvenstvu.

Ovo nije prvi put da Partizan i Dinamo odmeravaju snage – od prethodnog puta je prošlo više od 40 godina, a tada su Kijevljani bili bolji u Kupu šampiona ukupnim rezultatom 5:0!

Kuriozitet je da se zbog velikog interesovanja utakmica u Beogradu igrala na Marakani i da je bilo prisutno 80 hiljada gledalaca! Sada će ih biti 80 hiljada manje, ali to ne znači da Crno-beli ne mogu do velike pobede!

Meridianbet kvote  za ovaj duel se nalaze ovde.


27.8.2017. Derbi sa predznakom: evropski Partizan i Zvezda!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *