Hofenhajm

Koliko sličnosti imaju Hofenhajm i Real?

Neverovatni Hofenhajm će i u petnaestom kolu Bundeslige pokušati da ostane neporažen. Međutim, na Rein Nekar Arenu dolazi Dortmund koji pod imperativom dozivanja kvaliteta sopstvenog sastava u svakoj utakmici ima obavezu da ide na osvajanje tri boda.
Nakon što je Lajpcig poklekao u prošlom kolu, Hofenhejm je ostao jedini ”Mohikanac” u šampionatu Nemačke sa cifrom 0 u koloni gde se upisuju porazi. Takav bilans u najjačim evropskim ligama ima samo još šampion Evrope, Real iz Madrida!
26 osvojenih bodova u tom periodu je dovoljno da ispred Frankfurta i Dortmunda okupira četvrtu poziciju, ali i da ga od treće na kome se nalazi Herta deli samo jedan bod.
Mladi trener Julijan Nagelsman je napravio pravo čudo sa trojicom fudbalera u zadnjoj liniji odbrane, a što je najzanimljivije, dozvolio je svojim fudbalerima da tokom same utakmice menjaju formaciju. To se ispostavilo kao veliki problem za protivničke timove, a Nagelsman je uspeo da sakupi čak 49 bodova iz 28 utakmica na koliko je vodio Hofenhajm, od čega su bolji samo Bajern i Dortmund!
U tom periodu je 14 puta sedeo na klupi svog tima na Rein Nekar Areni i izgubio samo jednom!
Sebastijan Rudi verovatno neće igrati, ali se najavljuje povratak kapitena Eugena Polanskog.
Koliko god da je Nagelsman bezbrižan u vezi zdravstvenog biltena u timu, toliko njegov kolega Tuhel ima briga.
Lukas Pišček, Sokratis, Gonzalo Kastro i Sebastijan Rode su povređeni prošle nedelje, a određene probleme imaju i Erik Durm, Mark Bartra i Rafael Gereiro.
No, česte povrede fudbalera nisu omele Žute da zablistaju u Ligi šampiona gde je Dortmund osvojio prvo mesto ispred Reala. Ceh je plaćen lošijim rezultatima u Bundesligi gde se Dortmund trenutno nalazi na šestom mestu sa osam bodova zaostatka u odnosu na vodeći Bajern.
Možda Dortmund ne može da ugrozi prvo mesto Bajernu, ali zato niko od bundesligaških golgetera ove sezone ne može da parira fantastičnom Obamejangu koji je postigao 15 golova i imao jednu asistenciju!
Dortmund je bez pobede na dva prethodna gostovanja, s tim da od kada je Tomas Tuhel na klupi, Žuti nikada nisu ostali bez trijumfa na tri takva susreta za redom.
Bilans međusobnih okršaja u poslednje vreme je ubedljivo na strani Dortmunda koji je ostao neporažen u sedam prethodnih takmičarskih duela sa Hofenhajmom.
Zanimljivo je da i Tuhel u svojoj karijeri nema ništa protiv toga da Hofenhajmu očita lekciju. Ovaj trener je protiv Plavih ostvario sedam pobeda i izgubio samo jednu od ukupno 12 utakmica!
Ono što je najveći problem Milionera u ovom trenutku je očajna odbrana. Naime, u osam prethodnih takmičarskih utakmica, Vajdenfeler je bio primoran da bar jednom vadi loptu iz sopstvene mreže!
Predlog za tip – GG i čista dvojka.
Utakmica počinje u 20:30.