Muslin

Kome će Muslin večeras dati šansu?

Selektor Srbije Slavoljub Muslin istakao je posle remija sa Velsom u Kardifu da će na prijateljskom meču sa Ukrajinom šansu dobiti rezervisti.

Matija Nastasić će sigurno biti van terena jer je Šalke poslao molbu da odmori, a Vladimir Stojković takođe neće igrati ovaj meč zbog povrede ramena.

Dušan Tadić je herojski izdržao 60 minuta sa polomljenim nosem posle grubog starta Nila Tejlora i odmah je napustio nacionalni tim.  Filip Kostić je takođe oslobođen obaveze da igra i Muslin će šansu dati nekim drugim igračima.

Formacija se neće menjati i ostaćemo sa tri štopera i dva ofanzivna beka, uz dvojicu na sredini, dvojica iza napadača i jednim špicem.

Na golu će Muslin ponovo isprobati Predraga Rajkovića. Mnogi su smatrali da on već sada treba da preuzme ulogu prvog golmana d Vladimira Stojkovića, ali se mladi čuvar mreže nije proslavio na prethodnom meču na kome je branio. Sada će imati priliku da ostavi bolji utisak.

Pitanje je ko će zameniti Matiju Nastssića na mestu štopera. Duško Tošić deluje kao idealan igrač za ovu formaciju, jer podjednako dobro igra i levog beka i štopera, pa bi odličan bio za ulogu sa leve strane odbrane. Ipak šansu bi mogao dobiti i Nemanja Pejčinović.

Ivanović i Maksimović su odlično odigrali prošli meč i verovatno će nastaviti sa ugiravanjem, dok je Rukavina jedina opcija na desnom beku. Levo će verovatno još jedan meč odigrati Ivan Obradović jer Filip Mladenović nije potpuno oporavljen.

U veznom redu se očekuje debi Radoje, a pitanje je da li će Matić zaigrati. On je propustio neke mečeve zbog suspenzije i nije mnogo igrao u Muslinovom sistemu tako da će verovatno ostati u timu i uigravati se.

S obzirom da nema Kostića i Tadića pitanje je ko će kreirati igru Srbije. Lazar Marković deluje sigurno, on bi u ovakvoj postavci mogao da iskoristi naše korpulentne napadače i tako napravi sebi prostor. Uz njega treba očekviati Kataija od starta meča i očekivati od njega da kreira akcije.

U napadu će Muslin sigurno krenuti sa Andrijom Pavlovićem, a Aleksandar Pešić će verovatno debitovati u drugom poluvremenu.