Kome ide Johan Krojf pehar?

Holandska fudbalska sezona zvanično počinje u nedelju na Amsterdam areni u tradicionalnoj utakmici u kojoj su akteri šampion i pobednik nacionalnog kupa.
Superkup Holandije nosi naziv po jednom od najboljih fudbalera u istoriji ove igre, Johanu Krojfu, a ove godine se za trofej nadmeću PSV i Groningen.
PSV je najzad prekinuo dominaciju Ajaksa u šampionatima Holandije i osvojio prvenstvo sa čak 17 bodova prednosti.
Međutim, trener Filip Koku se opet našao pred zadatkom izgradnje tima nakon što su Ajndhoven napustili Memfis Depaj, Georginio Vijnaldum i Karim Rekik. Da ne bude baš sve tako crno, u klub koji se ove sezone takmiči u Ligi Šampiona, stigli su i neki novi fudbaleri među kojima su Belgijanac Maksim Lestijen, Urugvajac Gaston Pereiro, Danac Simon Poulsen, dok je pojačanje iz Vitesea Dejvi Proper.
U ovoj utakmici za PSV neće nastupiti povređeni Džetro Vilijams i povratnik sa Gold kupa Andres Guardado.
Groningen je čast igranja za pehar Johana Krojfa stekao tako što je prvi put u istoriji osvojio kup Holandije. Kao i većina klubova u Holandiji i Groningen je tokom leta pretrpeo mnogobrojne izmene u oba smera, pa se još ne može pretpostaviti u kakvoj će formi ova ekkipa započeti sezonu.
U prethodna četiri susreta, Groningen je slavio dva puta, a PSV samo jednom. Taj jedini uspeh, šampion je ostvario u poslednjem susretu sa Groningenom, kada je u martu na Filips areni rezultat bio 2-1 za domaći tim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *