Kopa Libertadores

Prvi četvrtfinalista Kopa Libertadores je Tigres, a od preostalih sedam revanš mečeva, prvi se igra u Bogoti, gde Santa Fe dočekuje Estudijantes. Prošle nedelje timovi su se sreli u La Plati, a utakmica je završena rezultatom 2-1 za Estudijantes.
Rivali su se do sada tri puta sreli u Kopa Libertadores, a argentinski tim je bio bolji dva puta uključujući i susret pre nedelju dana. Estudijantes je jedan od popularnijih klubova u svojoj zemlji u kojoj je bio šampion šest puta. Predsednik kluba je nekadašanji poznati fudbaler Huan Sebastijan Veron koji je rođen u La Plati i igračku karijeru započeo u ovom klubu. Inače Estudijantes ima mnogo uspeha i u Kopa Libertadores koji je do sada osvajao četiri puta, a od njega su bolji samo Indepediente, Boka Juniors i Penjarol.
Santa Fe nema međunarodnih uspeha, ali u Kolumbiji takođe spada u osvajače nacionalnih titula, pa je tako ovaj tim osam puta bio prvak svoje zemlje. Inače, do sada su samo dve kolumbijske ekipe trijumfovale u Kopa Libertadores – Atletiko Nasional 1985. i Once Kaldas 2004. godine.
Santa Fe je pred svojima navijačima u južnoameričkim kupovima poražen samo dva puta na poslednjih 20 mečeva.
Estudijantes je ukupno osam puta boravio u Kolumbiji, ali pobede je ostvario samo na prva dva gostovanja krajem 60-tih godina prošlog veka. Posle toga su usledila tri poraza i tri nerešena rezultata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *