Mega Leks je tim sa nekoliko prijavljenih za draft

Košarkaši Mege među najboljima pred draft

Košarkaš Mega Leksa Timoti Luvavu pozvan je u “Zelenu sobu” na predstojećem draftu koji će se održati u noći između četvrtka i petka. Običaj je da se u “Zelenu sobu” pozove 20 najboljih košarkaša koji su se prijavili za draft.

Ovo znači da se krilu koje je prethodne sezone eksplodiralo u ABA ligi predviđa visok plasman na predstojećem draftu. Osim njega samo  tu su još trojica Evropljana. U pitanju su mladi hrvatski krilni centar Dragan Bender i sin legendardnog Arvidasa Sabonisa Domantas, uz Austrijanca Jakoba Petla.

Prvog pika na draftu ima Filadelfija i očekuje se da će izabrati krilo LSU- Bena Simonsa. I drugi pik koga biraju Los Anđeles Lejkersi je prilično izvestan, a u pitanju je Brendon Ingram.

Evropljanin koji pobuđuje najviše interesovanja je košarkaš Makabija Dragan Bender. Mladi Hrvat bi mogao da završi i kao treći pik, ali je pitanje koji će se tim odvažiti da ga uzme. Biće potrebno nekoliko sezona da se on igrački razvije, tako da bi zbog toga mogao da padne.

Zanimljiva je i situacija oko Badi Hilda, koji je ranije predstavljan i kao mogući prvi pik. Sada se Vlade Divac nada da će ga ostali preskočiti pa da će sa osmog mesta pokupiti talentovanog beka.

Dva Srbina su se prijavila na ovaj draft i obojici im se predviđa biranje u drugoj rundi. Jedan je krilni košarkaš reprezentacije Srbije Rade Zagorac. On je završio epizodu u Megi i sigurno neće odmah ići u NBA. Postoji dosta timova spremnih da ga sačekaju i predviđa mu se biranje na startu druge runde.

Nikoli Jovanoviću, centru koji dolazi sa koledža se predviđa karj druge runde drafta.

Mega opet ima mnogo košarkaša na draftu, a osim Luvavua koji bi mogao da bude u prvih 20 i Ivici Zubcu se predviđa 19. mesto. Njega bi hteli Denver Nagetsi, koji bi tako otvorili prostor za trejd Keneta Farida.

Za kraj prve  runde bi mogao da bude izabran i centar Cibone Ante Žižić. On je interesantan Golden Stejtu kojem je potreban centar, s obzirom da su Maris Spejts i Endru Bogut već u godinama.