Koventri

Koventri nema drugog izbora nego da pokuša da pobedi

Pred utakmicu sa Šefild Junajtedom, Koventri se nalazi na poslednjem mestu zone ispadanja, sa samo jednim bodom više od tri poslednjeplasirane ekipe.
Težak period za Koventri se nastavlja, još od odlaska trenera Tonija Mobraja, zbog čega se u ulozi privremenog vršioca dužnosti našao Mark Venus. Ekipa je doživela sve poraze u poslednjih pet kola engleske Lige jedan, odnosno treće divizije, pa su bodovi iz ove utakmice od velikog značaja.
Sa druge strane, Šefild Junajted bi u slučaju osvajanja sva tri boda stigao do deobe prvog mesta sa Skantorpom, gde bi se zadržao bar do nedelje.
Ekipa Krisa Vajldera nije dobro započela kampanju u trećoj fudbalskoj diviziji na ostrvu, ali je onda napravila izvanrednu seriju od 15 mečeva bez poraza i uključila se u borbu za prva dva mesta koja obezbeđuju direktan plasman u Čempionšip.
Džejmi Steri i Rajan Hejns neće biti u sastavu domaćina zbog povrede, ali je Dion Keli Evans ponovo spreman za ligašku ”vatru”.
Gosti imaju još bolju zdravstvenu situaciju pošto su svi protimci spremni za utakmicu. Vajlder će verovatno na teren izvesti isti sastav kao i u prethodnom kolu kada je pregažen Svindon sa 4:0.
Koventri je svog rivala pobedio četiri puta na prethodnih šest utakmica pred svojim navijačima, ne izgubivši u tom periodu nijednom!
Dominacija koju Koventri ima u okršajima sa Oštricama se vidi i u činjenici da Šefild u tim utakmicama nije postigao više od dva gola još od marta 1993. godine, od kada su se susreli čak 28 puta!
Čak je i termin susreta za domaće veoma povoljan budući da su pobedili u poslednjih pet utakmica koje su igrali u četvrtak! Sve to ipak nije dovoljno da promeni status gostiju koji su favoriti u ovoj utakmici.
Utakmica počinje u 20:45.