Krka i Zvezda igraju od 18 časova

Krka gubi dvocifreno, Kari sigurno u minusu

Crvena zvezda putuje u Novo Mesto gde od 18 časova igra poslednji duel petog kola ABA lige, a protivnik za lečenje rana posle Darušafake je Krka.

Tim iz Novog Mesta je u prethodnim godinama znao da napravi velike probleme Crvenoj zvezdi na svom terenu, a Luka Mitrović posebno ima Novo Mesto u lošem sećanju jer se prvi put ozbiljno povredio baš tamo.

Jedinu pobedu do sada u prvenstvu Krka ima iz duela sa Karpošem na startu takmičenja, ali makedonski tim izgleda nikako nije relevantan, jedina dva tima koji još uvek nemaju pobedu su makedonski predstavnici Karpoš i MZT.

Crvena zvezda je odlično odigrala protiv Darušafake na startu Evrolige i nekoliko promašenih zicera i slobodnih bacanja ih je koštalo pobede. Ekipa koja može da se nosi sa takvim timom koji sa klupe predvodi David Blat teško da će dati šansu Krki da ih iznenadi.

Do sada niko u ABA ligi nije napravio probleme Zvezdi i zbog toga tipujemo na tim Dejana Radonića. Pošto je razumljivo mala kvota na tip 2 verujemo da će pobeda biti ubedljiva i predlažemo 2 uz hendikep od 10,5 poena na ovom meču. Takođe uz veliki broj poena Crvene zvezde izvesno deluje da će se granica od 150,5 poena premašiti.

Iako Zvezda nije imala mnogo vremena za odmor ovo je meč u kome bi igrači poput Rakićevića, Simanića, Rebića i Dobrića koji su do sada dobijali manje prilike da igraju mogli da zablistaju.

Što se tiče poena igrača R.L. Kari je prilično razočarao na startu sezone, on je samo jednom bio dvocifren i to protiv Budućnosti. Sada je granica na njegove poene devet i teško da će je preći.

Takođe i Marko Luković koji je jedan od najboljih igrača tima ove sezone ima preveliku granicu koja iznosi 11 poena. Sa druge strane tu je sjajni centar Žiga Dimec koji je noseći stub ovog tima u ovoj sezoni, na svakom meču je bio najbolji pojedinac tima i to će se desiti i sad. Granica je osam poena, odigrajte na više.

Što se tiče Crvene zvezde Ognjen Kuzmić bi trebalo da premaši osam poena i nastavi odličnu igru, ali za ostale košarkaše je nezahvalno bilo šta prognozirati zato što je pitanje kakvu će rotacju imati Dejan Radonjić.