Kup konfederacija: Čile bez Klaudija Brava ide na Kamerun

Kup konfederacija: Čile bez Klaudija Brava ide na Kamerun

Čile je još jedan od debitantskih reprezentacija na Kupu konfederacija u Rusiji, a dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike će u istorijskom nastupu za protivnika imati prvaka Afrike, Kamerun.


Ovaj okršaj je prvi po redu meč u okviru grupe B u kojoj se još nalaze Nemačka i Australija, što bi moglo da znači bi pobednik ovog susreta mogao da vidi sebe na najmanje drugom mestu na kraju grupne faze.

Čile

Čile će biti bez golmana Klaudija Brava koji je povređen, ali je on praktično jedini ključni fudbaler Crvenih koji izostaje sa takmičenja. Sredina terena je mesto gde će komandovati Arturo Vidal, pomagati Eduardo Vargas, dok je za golove pre svega zadužen Aleksis Sančez kome nedostaje još samo jedan pogodak da postane najbolji strelac u istoriji svoje reprezntacije!

Kamerun se na Kupu konfederacija pojavljuje po treći put, a u Rusiju je došao sa drugim najmlađim sastavom (”najzeleniji” ima svetski šampion Nemačka), ali koji obiluje talentovanim fudbalerima željnih dokazivanja na međunarodnoj sceni.

Inače, svi fudbaleri u sastavu šampiona Afrike igraju u inostranim klubovima, što je jedinstven primer na takmičenju!

Za razliku od mladosti Kamerunaca, Čile je označen kao turnirski ”deda”, budući da je njegov tim sa preko 29 godina u proseku, najstariji na Kupu konfederacija.

Iskustvo Crvenih je važan činioc u ovom okršaju, pa se očekuje trijumf šampiona Južne Amerike, a predlog za tip je tačan rezultat 1:0 za koji Meridianbet plaća kvotu 6.00!


27.6.2016. Kopa Amerika je završen, Čile odbranio trofej!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *