Kup Nacija

Kup Nacija – da li Obala Slonovače može do prve pobede?

Branilac titule Obala Slonovače definitivno neće u Ojemu imati lak zadatak protiv DR Konga.


Iako spada u najuži krug favorita za trofej, Obala Slonovače u prvom kolu nije uspela da savlada Togo, štaviše nije postigla nijedan pogodak, dok je Kongo jedini selekcija u grupi C koja je ostvarila pobedu, savladavši Maroko na početku takmičenja.

Iako u dresu šampionske selekcije igraju i takvi fudbaleri kao što su Vilfred Zaha, Salomon Kalu, Vilfred Boni, nijedan od njih nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol Togoa u prethodnoj utakmici.

I dok je Slonovima skoro neophodna pobeda u ovom duelu, DR Kongo može da da obezbedi plasman u narednu rundu i osvajanjem jednog boda.

Protivnici su do sada imali 17 duela, u kojima je Obala Slonovače pobedila osam, a DR Kongo pet puta.

U kasnijem terminu na stadionu u Ojemu snage će odmeriti Maroko i Togo, što će biti prvi okršaj ovih selekcija na Afričkom Kupu Nacija. Oba takmičarska susreta koja su odigrana u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine su završena bez pobednika.

Maroko je pod većim pritiskom zbog poraza u prvom kolu, iako prema onome što je prikazao na terenu možda i nije zaslužio da izgubi od Konga.

Togo ima jedan bod osvojen u duelu sa šampionom, a jedan od zaslužnih je i nekadašnja zvezda Arsenala, Emanuel Adebajor.

Meridianbet ima odlične kvote za ove duele, a nalaze se ovde.


16.1.2017.Afrički Kup Nacija: Obala Slonovače prvi put izlazi na teren