kvalifikacije

Kvalifikacije: Belgija i Portugal sigurno pobeđuju, ali iz kog znaka?

Možda nema nekih velikih derbija, ali kvalifikacije za Svetski kup i u subotu nude neke veoma zanimljive utakmice, za koje bi vredelo pronaći mesto na tiketu!


Možda i najinteresantniji duel je onaj koji na stadionu Kralj Boduan u Briselu igraju Belgija i Grčka, kao dve jedine neporažene ekipe u grupi H. Domaći su pod vođstvom Roberta Martineza ispoljili veliku efikasnost i sa 21 postignutim golom posle 4 odigrana kola, trenutno imaju najbolji učinak u evropskoj zoni kvalifikacija!

Sa druge strane je Grčka koja želi da promeni neke stvari posle neuspešne kampanje za EURO 2016, u čemu je za sada veoma uspešna, odnosno ima tri pobede i remi sa BiH.

Belgija godinama unazad odlično igra u kvalifikacijama za velika takmičenja, pa ne bi trebalo sumnjati da će ulogu favorita opravdati i u ovom susretu, bez obzira na dobru formu svog gosta, ali bi ta pobeda mogla da dođe iz iksa.

Holandija je u prethodnom ciklusu kvalifikacija odigrala ispod svojih standarda, ali ni ovaj nije započela posebno ubedljivo, pa je gostovanje u Sofiji od velikog značaja za podmlađeni sastav Denija Blinda.

Bugarska je izgubila obe utakmice sa jačim protivnicima i sigurno je da ne žele da dožive i treći poraz i time sebi praktično onemoguće učešće u Rusiji. Jedini takmičarski trijumf protiv Lala, Bugari su ostvarili davne 1968. godine, a veliko je pitanje da li to mogu da ponove, bez obzira na sve probleme svog protivnika. Meridianbet je favorizovao goste, ali tip 0-2 gola deluje mnogo realnije.

Utakmica u kojoj se ne postavlja pitanje pobednika je meč Luksemburg Francuska u kojoj je jedina dilema sa koliko će golova vicešampion Evrope pobediti domaćina.

Doduše, Luksemburg, čija jedina pobeda nad Trikolorima datira iz 1914. godine, nije na svom terenu previše puta vadio loptu iz mreže, ali treba očekivati da se u ovom susretu odlični napadači Francuske najzad raspucaju. Meridianbet ima odlične kvote na golove, a svaka kombinacija sa više pogodaka u svakom od poluvremena je veoma primamljiva.

Kristijano Ronaldo će doneti šest bodova u dva meča Portugalu

Portugal i Mađarska su na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope odigrali jedan od najzanimljivijih duela koji se okončao bez pobednika rezulatom 3:3. Kristijano Ronaldo i družina su na kraju osvojili prvu veliku titulu, dok su Mađari ispali od Belgije u osmini finala.

Švajcarska je zaposela vrh tabele njihove grupe, tako da šampion Evrope nema luksuz gubitka bodova na svom terenu. Domaći igraju u najjačem sastavu i sa iskustvom meča iz Francuske, neće ništa prepustiti slučaju – predlog za tip je pobeda iz keca uz 3+!


24.3.2017. Kvalifikacije za Svetski kup: Srbija bi bila zadovoljna i minimalnim trijumfom u Tbilisiju!