Kvalifikacije: Crna Gora pobediti mora, ali šta kaže Levandovski?

Kvalifikacije: Crna Gora pobediti mora, ali šta kaže Levandovski?

Crna Gora će bez svog najboljeg fudbalera dočekati Poljsku u jednoj od interesantnijih utakmica koje se u nedelju igraju u okviru kvalifikacija za Svetski kup, pošto se Stevan Jovetić nije dovoljno oporaviо da bi predvodio napad svoje selekcije.


Crna Gora je odlično započela kampanju za Rusiju i da nije nesrećno izgubila od Jermenije u prethodnom kolu, njen zaostatak za Poljacima bi bio manji od sadašnja tri boda.

Iako je posle prvog dela igre vodila sa 2:0, ekipa Ljubiše Tumbakovića je u drugom poluvremenu primila tri gola, a poslednji koji je u nadoknadi vremena postigao Gazarijan je značio da je Crna Gora ostala bez ijednog boda!

U nekim varijantama za utakmicu u Podgorici se pominjao i Mirko Vučinić, ali on nije dugo igrao tako da će njegovo učešće najverovatnije ostati samo na nivou želja.

Selektor domaćih ističe da je Poljska sa pravom favorit s obzirom na individualni kvalitet u timu, kao i na iskustvo pojavljivanja na velikim takmičenjima u poslednje vreme. Prema njegovim rečima, logično je da se takav protivnik može pobediti samo kolektivnom i organizovanom igrom, što će u nedelju uveće i biti osnovni zadatak njegovih fudbalera.

Međutim i iz tabora gostiju poručuju da žele sva tri boda, kao i da znaju način kako da do njih stignu.

Pobeda u Podgorici bi praktično značila eliminaciju jednog od konkurenata u grupi E, u kojoj se još nalaze Danska, Rumunija, Jermenija i Kazahstan.

Ovi rivali su odmeravali sange i u prethodnom ciklusu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje je igrano 2014. godine u Brazilu. U mečevima koji su odigrani 2012. i 2013. godine, nijedna ekipa nije uspela da zabeleži pobedu – u Podgorici je bilo 2:2, a u revanšu u Poljskoj 1:1.

Najveća zvezda u selekciji Poljske je bez dileme i najveće ime na celoj utakmici, a u pitanju je napadač Bajerna, Robert Levandovski koji je postigao bar po jedan gol na poslednjih devet kvalifikacionih mečeva!

Da li će nastaviti seriju? Meridianbet kvote pogledajte ovde.


25.3.2017. Kvalifikacije: Belgija i Portugal sigurno pobeđuju, ali iz kog znaka?