Kvalifikacije: Francuska nikada nije slavila u Sofiji!

Kvalifikacije: Francuska nikada nije slavila u Sofiji!

Francuska nema nimalo lak zadatak na ”Vasil Levski” stadionu u Sofiji gde će u utakmici sa Bugarskom pokušati da zadrži prvo mesto na tabeli grupe A na kome se trenutno nalazi ispred Švedske i Holandije.


Trikolorima ovaj susret ne može biti važniji jer Švedska igra na svom terenu sa Luksemburgom, sa skoro stoprocentnim šansama da bodovi ostanu na Frends areni u Solni, dok je i Holandija izraziti favorit u okršaju sa Belorusijom u gostima.

Situacija može da postane veoma zamršena u slučaju da Francuska ne slavi u Sofiji, gde čak i Bugarska ima neke teoretske šanse da se domogne barađa u slučaju pobede.

Bugarska je zapravo jedina ekipa koja je u grupi zabeležila sve četiri pobede na svom terenu, a da je bar upola tako kvalitetne partije pružila na gostovanjima (nijedan osvojen bod i samo tri postignuta gola), verovatno bi imala mnogo više nade u plasman na Svetski kup.

Za Francusku neće igrati Pol Pogba koji je suspendovan, dok za domaće iz istog razloga neće nastupiti čak dvojica fudbalera – Ivelin Popov i Ivajlo Čočev.

Ovi rivali su do sada odigrali čak petnaest takmičarski utakmica, ali sa pauzom od 20 godina pre pobede Francuza u prošlogodišnjem oktobarskom duelu (4:1). Nikada Trikolori nisu slavili pobedu u Bugarskoj iako su u toj zemlji gostovali čak sedam puta! Štaviše, samo jednom su uspeli da izbegnu poraz i to pre više od 40 godina kada je bilo 2:2!

Meridianbet kvote za ovaj duel možete pogledati ovde.


13.6.2017. Reprezentativni fudbal: obe selekcije traže iskupljenje, ali je Francuska bliža pobedi!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *