kvalifikacije

Kvalifikacije: ko će direktno u Rusiju, Portugal ili Švajcarska?

Da ni šampion Evrope nema nikakve garancije da će se naći na završnici Svetskog kupa, pokazale su upravo ove kvalifikacije u kojima Portugal ni do poslednjeg kola nije uspeo da obezbedi direktan plasman u Rusiju!


Zapravo, Kristijano Ronaldo i njegovi saigrači moraju da pobede Švajcarsku u utorak uveče u Lisabonu, ili će morati u baraž gde bi mogli da dobiju nekog prilično nezgodnog protivnika.

Sa druge strane, Švajcarska bi osvajanjem samo jednog boda zauzela mesto u Rusiji koje je namenjeno, ali možda ne i suđeno vladajućem šampionu Evrope.

Portugal je morao dobro da se naradi pre tri dana da bi savladao Andoru na njenom terenu, štaviše, u igru je u drugom poluvremenu morao da uđe i Ronaldo da bi se slomila uporna odbrana domaćeg tima. Fudbaler Reala je svojim šesnaestim golom u kvalifikacijama načeo protivnika kojeg je na njegovu asistenciju dokrajčio Andre Silva, čime je Portugal došao do osme pobede u ciklusu koji će završiti utakmicom sa ekipom od koje je pretrpeo jedini poraz!

Nema sumnje da će Ronaldo biti u početnoj jedanaestorci, jer ma koliko to ne izgleda logično s obzirom na veliki broj izvanrednih fudbalera, selekcija domaćina bez njega u sastavu na terenu ostavlja sasvim drugačiju sliku. On sam je do sada postigao više od polovine golova svoje reprezentacije (16 od 30), a učinak je dopunio sa tri uspešna dodavanja.

Kvalifikacije: ko će direktno u Rusiju, Portugal ili Švajcarska?Sa druge strane, Švajcarska posle trijumfa nad Portugalom u bazelskoj premijeri kvalifikacija, kada je golovima Emboloa i Mehmedija bacila na kolena šampiona Evrope, nije izgubila nijedan jedini bod i apsolutno nema razloga da se u Lisabonu ponaša stidljivo. Uostalom u sastavu gostujuće selekcije igraju izvanredni fudbaleri kao što su Granit Čaka, Stefan Lihtštajner i Šerdan Šaćiri, koji su pokazali da umeju da izađu na kraj sa Selesaom.

Švajcarska u takmičarskim utakmicama nije doživela poraz još od gostovanja na Vembliju pre dve godine, osim od Poljske na EURO 2016 u Francuskoj, ali tek posle izvođenja jedanaesteraca, što je takođe podatak koji govori o kvalitetu ove reprezentacije.

Rivali su se do sada sreli čak jedanaest puta, a kuriozitet je da su svi susreti imali takmičarski karakter! Švajcarska ima jednu pobedu više (4), uključujući i dva poslednja okršaja u kojima je bila bolja istim rezultatom 2:0.

Domaćin je ipak favorit ( Meridianbet šanse da ”dođe kec” izražava kvotom 1.62), što u Lisabonu i sa Ronaldom u timu deluje kao logičan rasplet situacije u grupi B, odnosno treba očekivati slavlje u zemlji šampiona Evrope.

 


2.7.2017. FIFA Kup Konfederacija: Ronaldo ne igra, ali je Portugal ipak favorit protiv Meksika


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *