kvalifikacije

Kvalifikacije: Vels bez Bejla protiv Irske

Vels je dočekao svoju priliku da kvalifikacije za Svetski kup u Rusiji završi velikim uspehom, odnosno da uzastopno učestvuje na dva velika fudbalska takmičenja.


Posle veoma zapaženog pojavljivanja na Evropskom prvenstvu prošle godine u Francuskoj, Velšani bi mogli da zaokruže sjajan period plasmanom na mundijal, ali je pre toga potrebno da se steknu dva uslova – da pobede Republiku Irsku u Kardifu, a da Srbija to ne uradi u duelu sa Gruzijom!

To je razlog zbog čega su fudbaleri Krisa Kolemana imali jedan ne baš uobičajen, ali i ispunjen zahtev da na stadionu himna Velsa bude intonirana kao instrumental, dok bi za vokalni deo bili zaduženi navijači na tribinama!

Nažalost, ni u poslednjoj utakmici u kampanji neće biti najboljeg fudbalera ovog tima Gareta Bejla, bez koga u sastavu je Vels tek pre nekoliko dana ostvario prvu pobedu još od 2009. godine.

kvalifikacije

U ekipi gostiju na terenu neće biti kapitena Simusa Kolemana na koga Martin O’Nil ne računa od prethodnog okršaja sa Crvenima, na kome je ovaj fudbaler doživeo tešku povredu.

Irska takođe ima šanse da se plasira u Rusiju, a pobeda joj obezbeđuje makar baraž.

Zanimljivo je da je u okršajima ovih ostrvskih rivala samo Isrka zabeležila pobede u takmičarskim susretima, iako su obe ekipe trijumfovale po pet puta uz još četiri remija. 2007. godine Zeleni su bili bolji u kvalifikacijama za šampionat Evrope, a 2011. u Kupu nacija.

Vels je na Svetskom kupu učestvovao samo 1958, a Irska tri puta počev od mundijala održanog u Italiji 1990. godine.

Meridianbet kvote za ovaj duel se nalaze ovde.


11.6.2017. Vels oslabljen, Srbija ima priliku da Kolemana opet počasti goleadom!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *