kvalifikacije

Kvalifikacije za Svetski kup: Škotska u problemu baš kad u Glazgov dolazi Engleska!

Mnogo problema ima Gordon Strahan pred utakmicu koju Škotska igra sa svojim najstarijim i najvećim rivalom u nastavku kvalifikacija za Svetski kup u Rusiji.


Problemi su poprimili takve razmere da je skoro sigurno da će Strahan ostati bez posla ukoliko Engleska u subotu ne položi oružje na Hempden parku u Glazgovu, što, mora se priznati, u ovom trenutku izgleda kao pretežak zadatak za njegove fudbalere.

Škotska se na tabeli grupe F nalazi na četvrtom mestu sa sedam osvojenih bodova, što je šest manje od Engleske, koja po svom dobrom, starom običaju, u kvalifikacijama skoro nikome ”ne oprašta”.

Već se pominje i ime eventualnog naslednika (je li neko rekao Dejvid Mojes?) ukoliko Škotska ne osvoji sva tri boda. Pobeda nad Slovenijom pre nešto više od dva meseca je Strahanu obezbedila još malo vremena da ispravi stvari i da učini izglednim bar borbu za drugo mesto koje vodi u plej-of.

U stvari, utakmica protiv Gordog Albiona je prava prilika da se jednim udarcem ubiju dve muve, jer za fudbalsku javnost u Škotskoj, a pogotovo za domaće navijače, verovatno nema ništa slađe nego kada se savlada ovaj protivnik!

Kiltovi su neporaženi u pet poslednjih utakmica na svom terenu, a samo je Nemačka od 2014. godine uspela da slavi na Hempden parku. Naravno, pre toga je upravo Engleska razljutila domaće navijače pobedom od 3:1 u novembru 2014. godine!

Kvalifikacije za Svetski kup: Škotska u problemu baš kad u Glazgov dolazi Engleska!

Iako je Garet Sautgejt posle privremenog zaposlenja, tek jednu utakmicu na klupi Gordog Albiona kao stalni selektor, njegova ekipa je čvrsto zaposela prvo mesto u grupi, već napravivši četiri boda razlike u odnosu na Slovačku.

Najbolje od svega je to što su Sautgejt i njegovi fudbaleri već ”potrošili” najteža gostovanja, odnosno utakmice u Sloveniji i Slovačkoj, što znači da će u narednom periodu najveće konkurente dočekati na svom terenu.

Engleska je posle ”islandskog šoka” na prvenstvu Evrope u Francuskoj, odigrala čak 7 zvaničnih utakmica i u tom periodu bila nadigrana samo od svetskog šampiona Nemačke, mada je taj susret vrlo lako mogao da se okonča i drugačijim rezultatom.

Odbrana vodeće ekipe u grupi F deluje izvanredno i jedina je koja do sada nije primila nijedan gol, ali je istovremeno i pored toga što u svojim redovima ima izvanredne napadače, sa samo osam postignutih golova najneefikasniji prvoplasirani tim u kvalifikacijama!

Englezi nisu izgubili na gostovanjima u kampanjama za velika takmičenja još od 2009. godine, ali su u poslednja četiri meča uspeli da pobede samo jednog protivnika.

Očekuje se da Hari Kejn predvodi napad gostiju, dok bi centralni par u odbrani činili Gari Kejhil i Džon Stouns.

Što se tiče domaćeg sastava, Strahan bi mogao da ukaže poverenje nekom od fudbalera koji još nisu debitovali za nacionalni tim, a pretpostavlja se da će šansu dobiti Rajan Frejzer.

Škotska možda nema dovoljno snage da pobedi u ovoj utakmici, ali mogla da prvo poluvreme reši u svoju korist – Meridianbet kvote se nalaze ovde.


26.3.2017. Kvalifikacije za Svetski kup: golovi na Vembliju, dupla pobeda u Bakuu, kec u Klužu!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *