Srbija

Kvalifikacije za Svetski kup: Srbija bi bila zadovoljna i minimalnim trijumfom u Tbilisiju!

U duel sa Gruzijom u Tbilisiju, Srbija ulazi sa svim reprezentativcima na raspolaganju selektoru Slavoljubu Muslinu, što je situacija koja nije viđena već duže vreme.


Odazivanje svih pozvanih fudbalera je doprinelo da raspoloženje i motivacija budu na visokom nivou, koje bi u slučaju pobede na Dinamo areni još porasle, možda čak i do takve količine koja je potrebna da se na kraju kvalifikacija ostvari cilj, a to je odlazak u Rusiju.

Naravno da niko u među Orlovima, počev od selektora Muslina, pa do kapitena Branislava Ivanovića, ne očekuje da će utakmica protiv Gruzije biti laka, ali je Srbija u nekim prethodnim mečevima pokazala da ni igra, ni želja nisu problem.

Doduše, možda je mogao da bude osvojen i neki bod više, ali do kraja ciklusa ima dosta vremena, a najvažnije je da je Srbija posle četiri odigrane utakmice i dalje bez poraza, odnosno nalazi se na drugom mestu sa dva boda manje od Irske.

Od posebnog značaja je to što je ispoljena prilična efikasnost, a bilans od devet postignutih golova je bolji od onog koji imaju dva na papiru najveća konkurenta, Irska (7) i Vels (8).

Srbija

Pretpostavlja se da će Muslin iskoristiti to što su se u sastavu posle dužeg vremena našli Nemanja Matić, Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov, pa će sva trojica igrati od početka.

Iako se nije naigrao u Njukaslu, Aleksandar Mitrović bi trebalo da predvodi napad i da  očekuje da mu Dušan Tadić pripremi bar jednnu priliku iz koje bi postigao svoj četvrti gol u ovom ciklusu. Sa po tri postignuta gola, upravo su on i Tadić najefikasniji u reprezentaciji Srbije.

Ne može se reći da je Gruzija neka ”sila” u napadu, jer je sa tri gola nadmašila samo Moldaviju (2), ali Orlovi ne bi trebalo da se zanose takvim podacima jer se već dešavalo u istoriji kvalifikacija da im ”presedne” zalogaj u vidu autsajdera.

Uostalom, Srbija se na velikim takmičenjima nije pojavljivala od 2010. godine i Svetskog kupa u Južnoj Africi, tako da se do pobede u ovakvim susretima može doći jedino maksimalnim zalaganjem i požrtvovanjem.

Domaćin je u poslednjih 13 zvaničnih utakmica ostvario samo jednu pobedu, ali je u prošlogodišnjem prijateljskom okršaju savladala bivšeg svetskog šampiona Španiju pogotkom Okriašvilija, koji bi trebalo da igra i protiv Srbije.

Nije teško predvideti da na Dinamo areni ne bi trebalo da bude previše golova, dakle predlog za tip je 0-2, a Meridianbet kvote pogledajte ovde.


8.10.2016. Srbija do pobede uz Muslinov sistem!