Miralem Pjanić BIH

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo: BIH, Švedska i Švajcarska jure sigurne pobede

U petak nije bilo nikakvih iznenađenja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo,a reprezentacija BIH sigurno neće kiksirati danas.

Tim Mehmeda Baždarevića će na svom terenu dočekati Gibraltar, a neki ključni igrači poput Edina Džeka i Milana Đurića nisu ni pozvani na ovaj duel. Biće na ovom meču u timu Bosne i Hercegovine nekoliko debitanata, posebno u napadu.

Kenan Kodro i Rijad Bajić čekaju šansu, kao i golman Kenan Pirić, defanzivci Danijel Prodanović i Dario Đumić,te vezista Dinama iz Zagreba Amer Gojak. Kvota koju vredi spomenuti na ovom meču je 5+. Ona iznosi 1,80, a reprezentativci BIH su spremni da napune mrežu amatera iz Gibraltara do vrha.

Švedska uopšte ne igra loše bez Zlatana Ibrahimovića i za sada imaju samo jedan poraz u jako teškoj grupi sa Francuskom i Holandijom. Trenutno dele drugo mesto sa Holanđaninma sa sedam bodova i nemaju luksuz da kiksiraju protiv slabijih timova.

Sada na svom terenu dočekuju Belorusiju, koja je posle remija sa Francuskom prilično razočarala. Nisu uspeli da pobede čak ni Luksemburg i ostali su na dva boda. Tri od četiri njihova meča su se za sada završila 0-2, ali ovde igrajte 1. Meridianbet kvota je odličnih 1,50.

Švajcarska je uz Belgiju jedini stoprocentan tim ovih kvalifikacija. Prvi su u grupi i beže Portugalu i Mađarskoj tri odnosno pet bodova. Za sada su im problem napravili samo Mađari koje su pobedili tek golom u 90. minutu, ali protiv Letonije ne bi smeli da imaju problema.

Ovde savetujemo 2-3, pošto su kvote na 1 i 1-1 razumljivo male. Švajcarci nisu ekipa koja će se raspucati i dati četiri ili pet golova Letoncima, ali imaju kvalitet za pobedu sa dva ili tri postignuta pogotka.

U toj grupi se Farska Ostrva nadaju pobedi! Prošlo je vreme u kome su Farani bili „topovska hrana“ za ostale timove Sada u prva četiri meča imaju samo dva poraza. Uspeli su da pobede Letoniju i remiziraju sa Švajcarskom, a sada su favoriti na gostovanju Andori.

Dvojka plaća kvotom 1,56 i ovde malo ko misli da Andora ima šanse da napravi neki uspeh. Poslednji meč od 18:00 igraju Kipar i Estonija. Ovi timovi nemaju nikakvu šansu da se kvalifikuju, tako da se igra samo za prestiž.

Ipak Kipar ima mnogo ozbiljniji tim i ovde je 1 sa kvotom preko 2 odličan izbor!