La Liga: Las Palmas i Rel jedini ne gube pred svojom publikom!

La Liga: Las Palmas i Real jedini ne gube pred svojom publikom!

U fudbalu je sve moguće, pa i to da Valensija pobedi dva puta za redom i da pobegne iz zagrljaja opasne zone, od koje je sada deli šest bodova.


U poslednjoj utakmici 20. kola prvenstva Španije, Slepi miševi gostuju na Kanarskim ostrvima gde im je domaćin Las Palmas, ekipa koja ove sezone vreme uglavnom provodi u sredini tabele.

Međutim, Žuti su u prethodnih šest kola ostvarili samo jednu pobedu, savladavši preslabi Hihon pred svojim navijačima pre tri nedelje. Doduše, Las Palmas je u tom periodu savladao Atletiko iz Madrida, ali u Kupu Kralja, iz koga su ipak eliminisani od istog protivnika.

Najveći adut ekipe koju sa klupe vodi Kike Setijen je domaći teren gde do sada nisu izgubili nijednu utakmicu, što je uspeh kojim u La Ligi može da se pohvali još samo Real.

Las Palmas će biti bez trojice povređenih fudbalera: Davida Garsije, Aitami Artiljesa i Pedra Bigasa.

Valensija je najzad počela da pokazuje nagoveštaje vraćanja u život posle zaista teškog perioda i gubljenja utakmica u serijama. U prethodnom kolu Slepi miševi su savladali Viljareal u gostima, osvojivši sedam bodova od mogućih devet u poslednje tri utakmice.

Voro je polovinom meseca od privremenog postao rešenje za mesto trenera do kraja sezone, što je verovatno jedan od razloga što Valensija igra mnogo bolje od početka 2017. godine.

Za njegovu ekipu na ovoj utakmici neće nastupiti Rodrigo Moreno i Giljerme Sikera zbog povreda, dok se Abdenur nalazi na Afričkom Kupu nacija.

Las Palmas je nadigrao Valensiju u dva prethodna okršaja, ali su gosti u boljoj formi. Meridianbet kvota na dvojku je odlična, a ostale pogledajte ovde.


29.11.2016. Valensija traži utehu u Kupu kralja