La Liga

La Liga nema milosti prema Osasuni i Valensiji

La Liga se igra i ponedeljkom uveče, a ako nesrećna Valensija ikoga može da pobedi, to bi onda mogla da bude jedino Osasuna!


Devet trenera na klupi Slepih miševa za poslednje četiri godine i odlazak Ćezarea Prandelija posle samo 90 dana, najbolji su pokazatelj koliko su duboki problemi u kojima se nalazi klub sa Mestalje.

Ekipu će u Pamploni voditi Voro, kome neće biti prvi put da se nađe u ulozi privremenog trenera Valensije. Nažalost, njegov novi kratkotrajni mandata je pre nekoliko dana započeo porazom u Kupu Kralja od Selte pred domaćim navijačima, i  rezultatom koji ne daje previše nade u uspešan revanš (1:4).

Voro na El Sadaru neće moći da računa na pomoć trojice važnih fudbalera pošto su Nani i Garaj povređeni, a Žoao Kanselo je suspendovan zbog isključenja na poslednjoj prvenstvenoj utakmici.

Osasuna je takođe promenila trenera, pa na njenoj klupi odnedavno sedi srpski stručnjak Petar Vasiljević koji je postao treći trener kluba iz Pamplone od početka sezone!

Njegov debi je takođe okončan porazom u kupu, a Osasuna je izgubila od Eibara sa 3:0.

Vasiljević je od prethodnika Hoakina Kaparosa nasledio ekipu koja se nalazi na poslednjem mestu na tabeli i ako želi da izbegne ispadanje iz La Lige, moraće da počne da osvaja bodove.

To će međutim, biti veoma teško, bez obzira što Valensija dolazi u stanju “grupe građana“ i sa poslednjim La Liga trijumfom ostvarenim još polovinom oktobra. Naime, Osasuna nije pobedila Slepe miševe u prethodnih šest okršaja, izgubivši čak četiri puta i u isto toliko mečeva ne postigavši nijedan gol!

Ko je brže uspeo da izvrši prestrojavanje? Meridianbet kvote za ovaj susret pogledajte ovde.


29.11.2016 Valensija traži utehu u Kupu kralja