La Liga: Real i Barselona pobedili, pa sada mora i Sevilja!

La Liga: Real i Barselona pobedili, pa sada mora i Sevilja!

Svojim stabilnim igrama tokom čitave sezone i nepopustljivim stavom da ide do kraja, Sevilja se neočekivano, ali i sasvim zasluženo umešala u borbu za titulu prvaka Španije.


Pobedom protiv Alavesa u ponedeljak uveče, ekipa Horhea Sampaolija bi se približila drugoplasiranom Realu na bod, a Barseloni na dva, što je razlika koju nije nemoguće nadoknaditi budući da do kraja sezone u La Ligi ima još celih dvanaest kola.

Alaves je doduše, teško poražen od vodećeg dvojca na svom terenu, primivši čak deset golova u te dve utakmice, ali na Mendizoroza stadionu u Vitoriji ipak nije lako doći do bodova, pogotovo to teško čini Sevilja.

Naime, na prethodnih šest prvoligaških duela, Andalužani su na ovom stadionu pobedili samo jednom, a od tada je prošlo skoro 16 godina. U preostalih pet susreta, Alaves je ostvario čak 4 pobede!

https://meridianbet.rs/sr/kladjenje-kvote/alaves-sevilla/5692918

Zanimljivo je da od 2003. godine nijedan tim iz Andaluzije nije pobedio u Vitoriji, iz čega nije teško izvesti zaključak da ni ovoga puta gosti iz te španske pokrajine neće imati lak zadatak.

Za razliku od prethodnih sezona kada je Sevilja ogromnu većinu svojih bodova osvajala na svom terenu, u ovoj je situacija mnogo drugačija. Sampaoli je stvorio takvu atmosferu u ekipi koja sada i na gostovanjima igra sa velikim samopouzdanjem pa se po broju bodova prikupljenih na strani Andalužani nalaze odmah iza Reala i Barselone.

Da li će to biti dovoljno da se slomi otpor čvrstih Baskijaca? Meridianbet ponuda kvota se nalazi ovde.


3.2.2017. La Liga: Atletiko traži važne bodove na Riazoru, a Sevilja na svom terenu protiv Bilbaoa