Lale

Lale ne smeju više da se igraju ugledom

Holandija mora da pobeđuje jer je jasno da Francuska ima preveliki kvalitet da bi ne bi bila pobednik grupe, kao što je očito da Šveđani nemaju nameru da odustanu bez velike borbe od druge pozicije.
Pravi protivnik za popravljanje raspoloženja u taboru Lala, a možda i gol razlike je Luksemburg, koji u prethodnih osam susreta sa Holandijom nije uspeo ne samo da ne izgubi, nego ni da zatrese mrežu svog rivala!
Trijumf Holandiji donosi drugo mesto, pod uslovom da bude izražen sa više od jednog gola razlike. Dobre vesti počinju povratkom kapitena Arjena Robena koji je propustio dosadašnji tok kampanje, iako i on sam kaže da posle povrede nije još postigao svoj maksimalni nivo.
Deni Blind je u sastav pozvao Leroja Fera i Martena de Rona, pošto su se čak trojica fudbalera Narandžastih povredila na prijateljskoj utakmici sa belgijom (1:1): Vinsent Jansen, Žermain Lens i Stin Šars.
Jansena bi trebalo da zameni Bas Dost, što bi napadaču Sportinga bio tek drugi meč u dresu nacionalnog tima koji bi počeo u prvoj jedanaestorci.
Luksemburg je poslednji put dao gol Holandiji još 1963. godine, pa iako su domaćini, a Holandija nije u naročitoj formi, verovatno ni sada ne treba računati na tako nešto.
Predlog – 4+ i Holandija pobeđuje u oba poluvremena.
Utakmica počinje u 18 časova.