Lion Ajaks

LE: Lion želi nemoguće, Ajaks da završi posao

Dok se Selta još uvek nada da može da iznenadi Mančester junajted, Lion teško da će uspeti da nadoknadi 4:1 iz prvog meča sa Ajaksom.

Posle brodoloma u prvom meču polufinala Lige Evrope francuski tim se ipak nada da bi na svom terenu nekako mogao da sjajnom partijom izbori finale. Potrebno je da pobede sa 3:0, što je teško zamislivo posle očajne partije u Amsterdamu.

Već pet mečeva zaredom Lion u međusobniom duelima nije pobedio Ajaks, tako da je to dodatna otežavajuća okolnost za domaćina. Da bi se došlo do poslednje pobede Liona nad „Kopljanicima“ mora se vratiti u mečeve odigrane u XX veku.

No gol Matjea Valbuene u 66. minutu prvog meča ostavio je nakakvu nadu da Lion može da prođe dalje. Sada će napasti od prvog minuta, a Ajaks će upravo tu tražiti svoju šansu. Brza, mlada i pokretna ekipa AJaksa će probati da kroz kontre dođe do gola, a jedan pogodak bi za njih značio prolazak dalje.

Kada su u pitanju odsustva, Lion bi mogao da bude bez dovoljno oporavljenog Lakazeta, što bi dodatno zakomplikovalo njihovu situaciju.

Nemaju Francuzi nikakav drugi način da se plasiraju dalje osim ofanzive od prvog momenta, a zato treba odigrati 3+. Teško i da će sačuvati svoju mrežu, a verujemo da će ipak na svom stadionu doći do pobede.

Meridianbet kvota na 1 i 3+ je 1,95, a jedno je sigurno – utakmica će biti zabavna i puna uzbuđenja!