Zvezda

Lengford je nezaustavljiv, Dženkins servira osvetu

Uniks je posle dve pobede posustao i izgubio od Efesa, a Kit Lengford je i u tom meču bio potpuno nezaustavljiv za protivničku odbranu.

Sada Uniks na svom terenu dočekuje Makabi kome je loša odbrana do sada bila najveći problem. “Ponos Izraela” dolazi sa jasnom namerom da pobedi posle trijumfa nad Fenerom. Lengford ipak nije bio zaustavljen ni protiv mnogo jačih odbrana, pa neće ni sada. Odigrajte na više od 23 poena.

Sa druge strane Maik Cirbes ima granicu od devet poena. Videli smo u duelu sa Crvenom zvezdom probleme odbrane visokih igrača Uniksa. Teže se nose sa pokretljivijim centrima i uspeće Nemac ovde da ima dvocifreni učinak.

Fener je u velikoj krizi, imaju tri poraza u nizu i sada u turskom derbiju žele da pobedom nad Efesom dođu do daha. Osim Brajanta Danstona nema dobrih defanzivaca ispod koša Efesa, pa bi Fener mogao da izgradi pobedu ispod koša. Granice na Judoa i Veselog su 12 poena, obojica će ih preći.

U Areni se sastaju Crvena zvezda i Armani Milano. Čarls Dženkins je proveo jednu sezonu u Italiji i nije se naigrao. Sada želi da dokaže Repeši da nije bio u pravu kada ga je ostavljao po strani u svom timu. Granicu od devet poena će sigurno preći u meču u kome je jako motivisan. Sa druge strane u odbrani će još više da “grize”, pa očekujemo Krunu Simona ispod 11 poena.

Na ovom meču je neizostavan i Marko Simonović. Neverovatno je samopouzdanje sa kojim on igra. Nema nikakav problem da ispali trojku sa devet metara, a da li će dati više od devet poena? Nema sumnje u to.

Baskonija se sastaje sa Bambergom, a tim iz Vitorijeje sada već najvećim favoritima za F4. Igraju fenomenalno, a motor tima je Šejn Larkin. Večeras mu je granica 13 poena i preći će je. Premala je granica sa druge strane na Nikola Melija. Čuvaće ga Barnjani koji nikada nije bio dobar defanzivac, tako da će on otići preko 10 poena.