Leonardo i Đurđević u sastavu - Partizan lako do visoke pobede!

Leonardo i Đurđević u sastavu – Partizan lako do visoke pobede!

Sve dok se na terenu ne pokaže drugačije, Partizan je veliki favorit protiv podgoričke Budućnosti i to ne samo u prvom susretu u Beogradu, već uopšte i za prolaz u treću rundu kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.


Šampion Srbije se našao u takvoj ulozi iz više razloga od kojih je samo jedan to što ima mnogo kvalitetniji sastav, dok u ostale spada i loša kadrovska situacija u redovima Budućnosti koju su pred početak kvalifikacija napustili Goran Vujović, Nikola Vukčević, Miloš Raičković, Milan Vušurović i doskorašnji kapiten, Risto Radunović.

Ali to je stvar o kojoj ne treba da brine Miroslav Đukić koji ima daleko više očekivanja od ove sezone nego što je puko učestvovanje u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje. Razlozi za brigu ne postoje ni kada je u pitanju problematika sa ”radnim osobljem” u Partizanu, jer Đukić ima na raspolaganju sve fudbalere osim Libijca El Monira koji je povređen.

Partizan

Posebno dobre vesti su to što je Brazilac Leonardo u sastavu iako je imao želju da promeni sredinu ovog leta i tako naplati svoje dobre igre prethodne sezone. Iako fizički možda nije stopostotno spreman, Leonardo bi trebalo da od početka zauzme svoje mesto pored Uroša Đurđevića, dok bi se Tavamba našao na klupi.

Poznata je važnost rezultata na domaćem terenu, koja je tim veća u ovom slučaju jer Partizan u revanšu neće imati podršku svojih navijača pošto je UEFA donela rešenje o kazni koja pored opisane situacije, obuhvata i umanjenje broja posetilaca za prvi meč i novčani iznos od 25 hiljada evra.

Revanš je verovatno i jedina nada za Budućnost koja nikada u svojoj istoriji nije imala uspeha na stadionu Partizana. U vreme nekadašnje Jugoslavije, ova dva kluba su u Beogradu odigrala 38 prvenstvenih mečeva od kojih je gostima pripala samo jedna pobeda, dok su Crno-beli bili bolji čak 30 puta!

Slična situacija je i u kup takmičenjima u kojima su se rivali susreli sedam puta, a bilans je pet pobeda Partizana i jedna Podgoričana.

Đurđević i Leonardo su garancija za golove, pa je predlog za tipda će partizan već u prvom delu igre najmanje dva puta zatresti mrežu gostiju, za šta Meridianbet daje kvotu 2.80.


10.7.2017. Partizan nikad ranije u Evropi!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *