Levandovski

Levandovski sa ” dve leve” protiv Leverkuzena!

Situacija da Bajern ni u jednom takmičenju ne pobedi u tri utakmice za redom se ne viđa tako često. Ipak, Bavarci imaju i nekih lepih vesti za svoje navijače, pošto se nekoliko fudbalera koji su duže vreme odsutni, najzad oporavili, pa bi trebalo da budu uzeti u obzir za sledeći meč. Radi se o Boatengu, Nojeru, Robenu i Ćaviju Martinezu, koji su počeli da treniraju punom snagom.
Hroničan problem sa previše povređenih igrača koji su Bavarci imali u doba Pepa Gvardiole i koji ih je možda koštao trofeja u Ligi šampiona, produžio se i na eru Karla Anćelotija.
Protivnik šampionu Nemačke u subotu uveče je Leverkuzen, kome je povremeno uspevalo tokom poslednjih godina da iznenadi velikog protivnika, a s obzirom da se Bajern ne nalazi u naročito dobroj formi, možda je ova utakmica prava prilika da Farmaceuti posle 4 godine odnesu sva tri boda sa Alijanc Arene!
Međutim ekipa Rodžera Šmita i sama ima prilične probleme ove sezone. Leverkuzen ne uspeva da se približi ekipama koje zauzimaju evropske pozicije, iako je u Ligi šampiona osigurao nastavak takmičenja u nokaut rundi i to jedno kolo pre kraja.
Zanimljivo je da su oba rivala u prethodnim mečevima u kontinetalnom takmčenju nastupili u Rusiji, ali su se iz zemlje domaćina narednog Svetskog kupa vratili u različitom raspoloženju – Bajern je poražen od Rostova, dok je Leverkuzen odigrao nerešeno u Moskvi sa CSKA.
Ako je trener gostiju Rodžer Šmit gledao Bajernovo izdanje protiv debitanta u Ligi šampiona, sigurno će tražiti od svojih fudbalera da iskoriste viđene propuste u odbrani Bavaraca.
Šmit ima na raspolaganju skoro sve prvotimce osim Karima Belarabija koji neće igrati sve do kraja ove godine.
U sastavu domaćih neće biti Kingslija Komana, a najverovatnije i Artura Vidala, fudbalera koji je pre odlaska u Juventus četiri sezone nastupao za Leverkuzen.
Jedan od fudbalera koji ima ogroman motiv u ovoj utakmici je Robert Levandovski. Razlog leži u činjenici da je Leverkuzen jedini Bundesligaš kome fantastični Poljak nije uspeo da zatrese mrežu!
Bajern je izgubio samo tri od poslednjih 37 prvenstvenih utakmica na Alijanc Areni!
Jedan od stvari na koje gosti ne bi trebalo da se oslone je jedanaesterac, pošto od sva tri dosuđena u njihovu korist ove sezone, nisu uspeli da realizuju nijedan!
Predlog za tip – zašto ne proveriti koliko je zaista Bajern u lošem momentu i ne odigrati X2?
Utakmica počinje u 18:30.